Volledig scherm
© © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Koploper RKPVV pakt belangrijke overwinning; achtervolger Stiphout maakt geen fout

VIERDE KLASSE F ZUID 2RKPVV heeft de uitwedstrijd bij Brandevoort winnend afgesloten: 1-2. In de slotfase had de koploper het nog even lastig toen Brandevoort alles of niets ging spelen, maar de punten werden over de streep getrokken. Achtervolger Stiphout Vooruit won zeer eenvoudig op bezoek bij SJVV: 1-6. 

SJVV – Stiphout Vooruit 1-6.
In de strijd om het kampioenschap boekte Stiphout Vooruit een eenvoudige overwinning op SJVV. Voor rust schoot Jorn Dekkers vanaf de rand van het strafschopgebied de bal fraai tegen de touwen en zorgde Teun Welten met twee doelpunten voor een 0-3 ruststand. Max Tersteeg maakte er na rust snel 0-4 van, waarna Remco van den Akker tien minuten voor tijd wat terug deed na een mooie actie. Welten maakte vervolgens zijn hattrick compleet uit een corner. De eindstand werd bepaald door een schitterende vrije trap van Damian Donkers.

ASV’33 – Mifano 0-1.
Mifano kreeg in de eerste helft veel kansen, maar het was alleen Kevin van Elven die scoorde. Op aangeven van Maurice van Hoof schoot hij de bal vanaf twintig meter in het doel. In de tweede helft bleef Mifano de sterkere ploeg, maar in de afronding was men niet scherp. ASV’33 kreeg ook enkele mogelijkheden , maar doelman Stefan van der Westen hield zijn doel schoon.

Mariahout - ELI 2-0.
In de zesde minuut kwam Mariahout op voorsprong. Michel Leenders gaf de bal voor op Dennis Veldpaus. Die nam de bal goed aan en draaide de bal, buiten bereik van doelman Beau Bastiaans in de kruising: 1-0. Mariahout was sterker en kreeg veel kansen, ook na rust. In de 85ste minuut besliste Tim Barten de wedstrijd. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en schoot droog in de korte hoek: 2-0. Door dit resultaat behaalde Mariahout voor het eerst dit jaar twee overwinningen op rij en zal het in deze klasse eindigen boven de Laarbeekse buren Eli en ASV.

Olympia Boys – Milheezer Boys 0-3.
Door de zege op degradatiekandidaat Olympia Boys is Milheezer Boys zeker van deelname aan de nacompetitie. De 0-1 viel al na 30 seconden, toen Milheezer Boys een penalty kreeg. Stijn Broeks schoot de bal in de kruising. De andere doelpunten kwamen op naam van Daan Verheijen en Twan Nooijen.

Bavos – MVC 2-3.
Bavos kwam in de 20ste minuut op voorsprong via Pim van Lijssel. Vijf minuten voor rust bracht Gidi Manders uit een bliksemsnelle counter de gelijkmaker op het bord. Het werd ook nog 1-2 in de eerste helft. Uit een voorzet van Manders schoot Rob van Gerwen de 1-2 binnen. In de 65ste minuut kwam Bavos weer op gelijke hoogte. Wes Kraus legde de bal terug op Loek van den Waardenburg, die de bal in de verre hoek krulde 2-2. Bavos ging risico’s nemen en kreeg het deksel op de neus. Ronald Adriaans maakte de 2-3.

RKGSV – Bruheze 2-1.
RKGSV boekte de tweede overwinning op rij en staat nu tiende. Sander de Waal opende in de dertiende minuut de score voor de thuisploeg. Bruheze slaagde er in de gelijkmaker te produceren via Tom van Kraaij, maar de drie punten bleven toch in Gerwen. Een doelpunt van Milos Milosevic betekende 2-1.

Brandevoort – RKPVV 1-2.
Koploper RKPVV behaalde op bezoek in Brandevoort drie belangrijke punten in de titelrace. De eerste helft probeerde Brandevoort te voetballen, maar waren de bezoekers licht de betere partij. Vlak voor rust resulteerde dat in een voorsprong door een doelpunt van Johan van Lierop: 0-1. Na de rust verdubbelde wederom Johan van Lierop de score. De Brandevoortse grensrechter van dienst vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter was resoluut en keurde het doelpunt goed: 0-2. Het tweede doelpunt was voor Brandevoort het signaal om aanvallender te gaan spelen. Zohir El Maach werd ingebracht en dat leverde snel resultaat. De spits legde aan voor een vrije trap en knalde de bal snoeihard in de kruising: 1-2. In de slotfase kreeg RKPVV het nog lastig. Brandevoort speelde alles of niets. De kansen die de thuisploeg kreeg werden echter niet benut.

  1. Danilo Verus zwaait weer af bij SV Valkenswaard

    Danilo Verus zwaait weer af bij SV Valkens­waard

    Danilo Verus (36) keert volgend seizoen niet terug onder de lat bij tweedeklasser SV Valkenswaard. Hij zet opnieuw een punt achter zijn carrière. Dat deed Verus in 2018 ook al na drie jaar het doel van hoofdklasser Nuenen te hebben verdedigd, maar op 1 december 2019 maakte hij zijn comeback in de competitiewedstrijd van SV Valkenswaard uit tegen Marvilde. Nadien speelde hij nog zes duels. De uitwedstrijd tegen Beerse Boys op 8 maart (uitslag 0-0) was zijn laatste optreden bij SV Valkenswaard.