Archiefbeeld SPV
Volledig scherm
Archiefbeeld SPV © Orange Pictures / Frank Kerbusch

Koploper SPV maakt het spannend bij laagvlieger Tongelre

VIJFDE KLASSE E Zuid 2Op bezoek bij Tongelre moest koploper SPV even billen knijpen. Maar uiteindelijk trok het team de overwinning over de streep: 2-3. Nederwetten won bij Boerdonk met 2-4. Rood Wit'62 won met 3-4 van WHV. 

Boerdonk – Nederwetten 2-4.
De bezoekers kwamen op een voorsprong door Toon van Rooij na een klutsbal vroeg in de wedstrijd. Net voor rust kwam Christiaan Baaten voor de keeper en maakte de 0-2, maar Boerdonk scoorde uit de aanval na de aftrap. Ruststand 1-2, maar dat duurde wederom niet lang. Boerdonk knokte zich knap terug door de 2-2 te maken. Toon van Rooij kon echter na een terechte penalty weer Nederwetten op voorsprong schieten. Invaller Tom Raaijmakers zorgde met de 2-4 in de slotfase ervoor dat de wedstrijd op slot zat en Nederwetten nam de drie punten mee naar huis.

Tongelre - SPV 2-3
Koploper SPV moest op bezoek bij laagvlieger Tongelre nog even billen knijpen, maar trok de drie punten over de streep en blijft op koers voor de titel. De Vlierdenaren kwamen op 0-1 door een doelpunt van Bram Rijnders. Met het hoofd tekende Loek van Duursen voor 0-2. Kort na de thee maakte Rijnders er 0-3. SPV verzuimde vervolgens om verder uit te lopen, wat de Vlierdenaren nog bijna duur kwam te staan. Invaller BuBu bracht met twee treffers de spanning weer volledig terug. Bram Rijnders kreeg vervolgens een buitenkans om SPV vanaf de stip in veilige haven te schieten, maar hij liet zijn penalty onbenut. Daardoor beleefden de Vlierdenaren hachelijke slotmomenten, maar ze hielden stand.

WHV - Rood Wit’62 3-4.
Rood Wit’62 boekte een moeizame zege in Loosbroek en blijft zodoende op koers voor een plek in de nacompetitie. Na een snelle 1-0 achterstand trok Roel Merkx namens de Helmonders de stand gelijk. Na de thee nam Rood Wit’62 het voortouw. Via Ezzo Sabha en Amin Benali namen de bezoekers een 1-3 voorsprong. WHV kwam vervolgens weer dichterbij, waarna Rood Wit’62 via Rens Sanders weer uitliep: 2-4. Een laat doelpunt van WHV bleef zonder gevolgen.