Volledig scherm
SC Helmondia won vandaag met 3-0 van SSE en speelt volgende week de finale tegen RKSVO. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Letwory neemt SC Helmondia wederom bij de hand

NACOMPETITIE VOOR DERDE KLASSESC Helmondia moet nog een keer winnen en dan speelt het komend seizoen ook in de derde klasse. De ploeg van Davey Manders won met 3-0 van SSE. De ploeg uit Someren-Eind speelt volgend seizoen wederom in de vierde klasse.

SC Helmondia - SSE 3-0.

SC Helmondia blijft op koers voor handhaving ten koste van SSE. Daardoor blijft de ploeg uit Someren-Eind vierdeklasser. Na tien minuten had de stand er heel anders uit kunnen zien toen twee doelpunten van de bezoekers werden afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft kwam SC Helmondia op voorsprong door Amos Letwory die een vrije trap van dertig meter binnen krulde. In het tweede bedrijf controleerden de Helmonders grotendeels de wedstrijd. Tien minuten voor tijd tekende Letwory voor zijn tweede van de middag na een wonderschone voorzet van Roy van Turnhout. Het slotakkoord was voor invaller Joel Bundel. Volgende week zondag gaat SC Helmondia met RKSVO strijden om een ticket voor in de derde klasse.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat als NWC dit in de finale was overkomen?
    PREMIUM

    Wat als NWC dit in de finale was overkomen?

    ‘The winner takes it all; The loser has to fall; It's simple and it's plain; Why should I complain’. Een stukje uit het lied The winner takes it all van de Zweedse popgroep ABBA. ABBA speelde deze week een hoofdrol bij NWC. De Astense derdeklasser speelde dinsdag een meer dan verdienstelijk bekerduel tegen eersteklasser Wittenhorst. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. Penalty's moesten voor de beslissing zorgen welke ploeg doorging naar de achtste finale van de districtsbeker. Om en om (het ABAB-systeem) werd er geschoten. NWC miste twee keer. Uitgeschakeld.