FC Schadewijk - RKPVV
Volledig scherm
FC Schadewijk - RKPVV © BD / Peter van Huijkelom

Letwory weer de grote man bij Helmondia; RKPVV speelt gelijk door blunder van Schadewijk-doelman

DERDE KLASSE D ZUID IIAmos Letwory is het maken van doelpunten nog niet verleerd. Net als vorige scoorde hij drie keer. RKPVV speelde op bezoek bij Schadewijk gelijk door een blunder van de doelman.

BMC – Helmondia 0-4.
Voor de tweede week op rij scoorde Amos Letwory een hattrick voor Helmondia. Eerst hadden de Helmonders het nog zwaar in Berlicum, maar na 25 minuten schoot Letwory zijn eerste van de wedstrijd binnen: 0-1. Vlak voor rust verdubbelde Stephan van de water de voorsprong. Na de thee was het woord weer aan Letwory. De verdediging van BMC had geen antwoord op de vlugge aanvaller. Letwory nam ook de 0-3 en 0-4 voor zijn rekening.

Margriet – Nijnsel 1-0.
Op bezoek in Oss ontbrak het Nijnsel aan stootkracht. De eerste helft werd getekend door een laag tempo en één doelpunt. Na 32 minuten scoorde Margriet het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. In het tweede bedrijf was Nijnsel weliswaar beter, maar creëerde geen grote kansen.

FC Schadewijk – RKPVV 1-1.
Koploper RKPVV speelde een moeizame wedstrijd op bezoek bij Schadewijk. De Helmonders hadden het vooral in de eerste helft moeilijk met de fysieke kracht van de ploeg uit Oss. Dat resulteerde dan ook in een achterstand. Na zeven minuten scoorde Tom van Liemburg de 1-0. Na de rust kwam er bij RKPVV weer voetbal in de ploeg. De doelman van Schadewijk stond echter keer op keer in de weg. 89 minuten lang hield de sluitpost zijn doel knap schoon, tot in de 90ste minuut. In eerste instantie leek de doelman een schot van RKPVV makkelijk te vangen, niets bleek minder waar. Het leder glipte uit zijn handen en viel zo het doel in: 1-1.

Handel – Schijndel 1-2.
Handel verloor op eigen veld van Schijndel, maar dat was allesbehalve terecht volgens trainer Tom Jacobs. ,,We hebben echt heel veel kansen gemist en als je dat doet, weet je dat hij altijd aan de andere kant kan vallen.” En dat gebeurde ook. Schijndel kwam eerst na vijftien minuten op voorsprong, maar daarna werd Handel sterker. Op het halfuur tekende Teun Graat voor de gelijkmaker: 1-1. In de tweede helft ging alles mis bij Handel. Er werd een bal door Schijndel van de lijn gehaal en Graat raakte de paal nog een keer. Het doelpunt viel niet en tot overmaat van ramp scoorde Schijndel in de 93ste minuut de 1-2.