Volledig scherm
© Bert van Berkum

Liessel blijft dromen van tweede klasse

nacompetitie tweede klasse zuid 2Liessel mag nog steeds dromen van de tweede klasse. Boekel Sport werd op eigen veld met 3-1 verslagen. SC Helmondia moest op bezoek bij EVVC verlengen. Uiteindelijk verloor de ploeg de penaltyreeks. 

Liessel – Boekel Sport 3-1.
De Liesselse droom om komend seizoen actief te zijn in de tweede klasse is weer een stapje dichterbij. Op sportpark De Smeltkroes werd een terechte 3-1 overwinning geboekt op Boekel Sport. Via Roy Vedder en Tijn Joosten kreeg Liessel in de openingsfase twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar ze faalden in de afronding. Boekel Sport kwam op het kwartier uit het niets op voorsprong. Na iets meer dan een half uur kopte Tijn Joosten de gelijkmaker tegen de touwen en op slag van rust schoot Rick van Lier de bal in de winkelhaak. In de tweede helft werd het spel rommeliger. Boekel Sport drong aan maar kon niet gevaarlijk worden, Luuk Engels bepaalde twintig minuten voor tijd de eindstand op 3-1. Op Tweede Pinksterdag ontvangt Liessel tweedeklasser EVVC.

EVVC – SC Helmondia 1-1. (EVVC wint na penlaty's)
SC Helmondia heeft onnodig verloren in de strijd om een ticket in de nacompetitie van EVVC, na verlengingen nam de thuisploeg de strafschoppen beter. Helmondia was in de eerste helft heer en meester maar de doelman van EVVC hield Revelino Kawarmala en Stephan van de Water met knappe reflexen van scoren af. In de tweede helft was de thuisploeg feller maar kwam Helmondia via Stephan van de Water op voorsprong. Met nog een kwartier op de klok viel de gelijkmaker waarna de verlengingen begonnen. Merlin Massaliki schoot namens de Helmonders op de paal en ook EVVC trof de paal. Nadat Youri van Rooij met zijn tweede gele kaart vroegtijdig moest gaan douchen was het vooral overleven voor Helmondia. In de strafschoppenserie werd Merlin Massaliki de schlemiel.

  1. Sander Vereijken zit in de zesde versnelling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen
    PREMIUM
    Het seizoen van

    Sander Vereijken zit in de zesde versnel­ling: van derde klasse naar betaald voetbal in 365 dagen

    Als er iemand is op wiens loopbaan het begrip stroomversnelling van toepassing is, dan is het op die van Sander Vereijken (22). Ruim een jaar geleden werd hij kampioen met Mierlo-Hout in de derde klasse, onder meer door een hattrick in de kampioenswedstrijd. Een transfer naar zondaghoofdklasser Gemert volgde. Met die ploeg promoveerde de linksbuiten naar de derde divisie. En nu? Nu is het tijd voor het hoofdstuk Helmond Sport.