Volledig scherm
Alle ploegen in de KNVB-beker © KNVB

Loting KNVB-beker: Marvilde op bezoek bij tweedeklasser Te Werve

In de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker stuit verrassing Marvilde op mede-tweedeklasser Te Werve uit Rijswijk. Gemert, dat de districtsbeker won, ontmoet thuis de winnaar van Hoek - ADO'20 en UNA treft thuis de winnaar van Eemdijk - Vlissingen.

In totaal 70 amateurclubs verdwenen zaterdagochtend in de koker voor de loting van de eerste en tweede kwalificatieronde in de KNVB-beker. De eerste kwalificatieronde vindt plaats in het weekeinde van zaterdag 18 en zondag 19 augustus, de tweede kwalificatieronde op woensdag 22, zaterdag 25 en zondag 26 augustus.

Stuntploeg Marvilde (tweede klasse) bereikte de landelijke KNVB-beker dankzij het behalen van de halve finale van de districtsbeker. In de kwartfinale werd eersteklasser WNC nog met liefst 3-0 opzij gezet. Pas in de halve finale tegen Uno Animo kwam er een einde aan het unieke sprookje. 

Derdedivisionist UNA plaatste zich via de competitie automatisch voor de landelijke beker, Gemert bereikte de KNVB-beker dankzij het winnen van de districtsbeker.

Profclubs

De eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB-beker is op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september. Dan stromen ook de profclubs in, met onder meer PSV, FC Eindhoven en Helmond Sport.

Volledig scherm
De KNVB-beker ging vorig seizoen naar Feyenoord. © ANP
  1. Wat als NWC dit in de finale was overkomen?
    PREMIUM

    Wat als NWC dit in de finale was overkomen?

    ‘The winner takes it all; The loser has to fall; It's simple and it's plain; Why should I complain’. Een stukje uit het lied The winner takes it all van de Zweedse popgroep ABBA. ABBA speelde deze week een hoofdrol bij NWC. De Astense derdeklasser speelde dinsdag een meer dan verdienstelijk bekerduel tegen eersteklasser Wittenhorst. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. Penalty's moesten voor de beslissing zorgen welke ploeg doorging naar de achtste finale van de districtsbeker. Om en om (het ABAB-systeem) werd er geschoten. NWC miste twee keer. Uitgeschakeld.