Volledig scherm
Alle ploegen in de KNVB-beker © KNVB

Loting KNVB-beker: Marvilde op bezoek bij tweedeklasser Te Werve

In de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker stuit verrassing Marvilde op mede-tweedeklasser Te Werve uit Rijswijk. Gemert, dat de districtsbeker won, ontmoet thuis de winnaar van Hoek - ADO'20 en UNA treft thuis de winnaar van Eemdijk - Vlissingen.

In totaal 70 amateurclubs verdwenen zaterdagochtend in de koker voor de loting van de eerste en tweede kwalificatieronde in de KNVB-beker. De eerste kwalificatieronde vindt plaats in het weekeinde van zaterdag 18 en zondag 19 augustus, de tweede kwalificatieronde op woensdag 22, zaterdag 25 en zondag 26 augustus.

Stuntploeg Marvilde (tweede klasse) bereikte de landelijke KNVB-beker dankzij het behalen van de halve finale van de districtsbeker. In de kwartfinale werd eersteklasser WNC nog met liefst 3-0 opzij gezet. Pas in de halve finale tegen Uno Animo kwam er een einde aan het unieke sprookje. 

Derdedivisionist UNA plaatste zich via de competitie automatisch voor de landelijke beker, Gemert bereikte de KNVB-beker dankzij het winnen van de districtsbeker.

Profclubs

De eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB-beker is op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september. Dan stromen ook de profclubs in, met onder meer PSV, FC Eindhoven en Helmond Sport.

Volledig scherm
De KNVB-beker ging vorig seizoen naar Feyenoord. © ANP