Volledig scherm
Lierop - Maarheeze © © Orange Pictures / Rene Nijhuis

Maarheeze-coach laat ploeg paaseieren zoeken op sportpark: “De jongens zagen de humor er van in”

Vierde klasse EMaarheeze-trainer Richard van de Kerkhof had een truc in petto om de teamspirit in het team omhoog te krijgen. Hij liet zijn ploeg op het sportpark naar paaseieren zoeken. Uiteindelijk heeft het gewerkt, want de ploeg won met 2-3 van Lierop. 

Lierop – Maarheeze 2-3.
Maarheeze-trainer Richard van de Kerkhof was vanmorgen speciaal eerder naar het sportpark gekomen om eitjes te verstoppen voor zijn spelers. ,,Om half twaalf was ik er al”, legt Van de Kerkhof uit. “De jongens zagen de humor er wel van in. Uiteindelijk hebben ze alle eitjes gevonden en was het goed voor de teamspirit.” Door het gestegen moraal wist Maarheeze af te rekenen met Lierop dat een paar plekken hoger op de ranglijst staat. Toch kwam Lierop al snel op voorsprong door een prachtige goal van Thijs Bekx na 2 minuten. Hij promoveerde een voorzet met een knappe volley tot doelpunt: 0-1. Daarna bleef Lierop de betere voetballende ploeg, maar was Maarheeze gevaarlijk met counters. Voor de rust trok Rick van der Linden de stand gelijk met een schitterend schot van net binnen het zestienmetergebied: 1-1. Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. Lierop had de bal en Maarheeze counterde. De thuisploeg ging onzorgvuldig om met de kansen en de bezoekers profiteerden daar optimaal van. Door goals van Remy Verhoeven en nogmaal Van der Linden liep Maarheeze uit naar een 1-3 voorsprong. ,,Rick heeft voor elk eitje dat hij heeft gevonden vanmorgen een doelpunt gemaakt”, grapte Van de Kerkhof na afloop. In de absolute slotfase benutte Hidde Maas nog een penalty namens Lierop, maar gelijk wisten de mannen van trainer Roy Manders niet meer te maken.

Neerkandia – Altweerterheide 1-1.
Op sportpark Moostdijk speelde de thuisploeg een teleurstellende wedstrijd en kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Altweerterheide. In de eerste helft was Neerkandia veel sterker maar ging het slordig om met de mogelijkheden. In de tweede helft kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong waarna Luuk Seijkens in de slotfase nog een punt redde voor de ploeg van Marty Heijmans.

SSE – DOSL 0-3.
De thuisploeg leed op sportpark De Heikampen een verrassend forse nederlaag tegen DOSL uit Leende. De bezoekers kwamen uit een strafschop van Ruben van Meyl na iets meer dan een half uur op voorsprong. SSE speelde erg slordig en in de tweede helft was het aanvallend machteloos. DOSL hield eenvoudig stand en via treffers van wederom Van Meyl en Joep van den Broek liep het uit naar een comfortabele overwinning.

ONDO – DESM 3-3.
ONDO heeft voor de derde wedstrijd op rij niet weten te winnen. De ploeg van Mark Lommen gaf tegen DESM een ruime voorsprong uit handen: 3-3. Al in de zesde minuut kwam ONDO op voorsprong toen Willem Slaats een strafschop benutte. Via Joost Berkers werd het na iets meer dan twintig minuten 2-0 waarna DESM iets terugdeed. Pal voor rust herstelde ONDO de marge weer tot twee via Rudi Nijssen. In de tweede helft gaf ONDO het initiatief weg en dit resulteerde in twee treffers van DESM. Door dit puntverlies is ONDO gezakt naar de tweede positie.

Sterksel – RKSVO 0-6.
Sterksel wist de eerste helft goed partij te bieden. De 0-1 werd gescoord in de 33e min. uit een penalty na een handsbal. Na de rust probeerde Sterksel om de gelijkmaker op het bord te krijgen, hierdoor kreeg RKSVO meer ruimte en wist zo de 0-2 en 0-3 te maken. In de laatste twintig minuten wisten de gasten uit Ospel nog driemaal te scoren; 0-6.

RKMSV – FC Cranendonck 3-0. Een dodelijk vermoeid FC Cranendonck speelde de vijfde wedstrijd in elf dagen. Het duurde tot de 24e minuut voordat de thuisploeg een 1-0 voorsprong nam. Een kwartier na rust werd het 2-0. Een kwartier voor tijd hadden de bezoekers pech dat een lob van Kars Damen over de doelman van de thuisploeg heen tegen de paal belandde. In de slotminuut werd de eindstand op 3-0 bepaald.