Volledig scherm
© Thinkstock

Maarheeze krijgt pak slaag; Budel gaat af bij Oranje Zwart Helmond

DERDE KLASSE CEINDHOVEN - Maarheeze en SV Budel beleefde een pijnlijke middag. Maarheeze verloor in eigen huis met 0-6 van Merefeldia, terwijl Budel met 6-1 onderuit ging bij Oranje Zwart Helmond.

Maarheeze - Merefeldia 0-6. Het enige lichtpuntje voor de nummer voorlaatst Maarheeze was dat rode lantaarndrager FCV Venlo verloor bij MULO, waardoor het verschil tussen de twee onderste ploegen vijf punten blijft met nog twee duels te gaan. De hekkensluiter degradeert rechtstreeks de twee teams erboven moeten nacompetitie spelen voor behoud. Dat is voor Maarheeze het maximaal haalbare, maar tegen Merefeldia tankte de ploeg bepaald geen zelfvertrouwen. De thuisploeg bakte er bijzonder weinig van en speelde al snel een kansloze wedstrijd. Jay Stals opende na negen minuten met een magistrale omhaal de score voor de bezoekers uit Nederweert, 0-1. Halverwege stond het al 0-5 door nog twee doelpunten van Stals en treffers van Glenn Versluis en Bjorn Bastiaans. Na de pauze deed Merefeldia het rustiger aan. Alleen Bastiaans kwam uit een vrije trap nog tot scoren: 0-6. 

Oranje Zwart Helmond - Budel 6-1Dankzij een uitblinkende Jordy van Wetten heeft Oranje Zwart een ruime 6-1 overwinning geboekt op SV Budel. De Helmonders begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden dankzij twee treffers van Jordy van Wetten na tien minuten met 2-0 voor. Vlak voor het rustsignaal kwam Budel terug in de wedstrijd door een doelpunt van Dennis Verstraeten, 2-1. In de tweede helft ging de 'Jordy van Wetten-show' door en zorgde de spits er met drie treffers voor dat de ploeg van assistent trainer Wim Burhenne op het uur met 5-1 leidde. In de slotfase was het Appie Yahia die de eindstand bepaalde op 6-1.

Mulo - FCV Venlo 4-1. Nadat de hekkensluiter uit Venlo op voorsprong was gekomen, bracht Tom Hertogs Mulo langszij. Door doelpunten van Glenn Carlier, Wesley Smits en Revelino Kawarmala liepen de gastheren vervolgens uit naar een 4-1 overwinning.

Mierlo-Hout - Baarlo 3-1. Kampioen Mierlo-Hout behoudt de ongeslagen status. Dit keer werd Baarlo getrakteerd op een degelijke overwinning. Al na vijf minuten opende Thom Meeuwsen de score na goed voorbereidend werk van Chafik Mezziani. Halverwege de eerste helft werd de stand gelijk getrokken door de bezoekers. Vlak voor rust kwam het team van trainer Raymond Koenraadt andermaal op voorsprong. Een voorzet van Richard Rooijakkers werd in eerste instantie nog op de paal gekopt. De rebound was echter wel besteed aan Dani Deelen. In de 70ste minuut werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de blauwhemden. Een voorzet van Rooijakkers werd tegen de touwen gekopt door Meeuwsen.

Helmondia - IVO 0-1. Helmondia is veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Op Sportpark de Braak werd met 0-1 verloren van directe concurrent IVO. Helmondia begon sterk aan het duel. De Helmonders hadden veruit het meeste balbezit in de beginfase. Na tien minuten ging het echter volledig mis. Door een miscommunicatie achterin was Sil Geurts in staat om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. In het restant van de eerste helft was Helmondia beter maar echte kansen bleven uit. In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Helmondia was beter maar de beste kansen waren voor IVO. In de slotfase was Luigi Burhenne nog dicht bij een treffer maar de Limburgse goalie kon pareren.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement