Volledig scherm
© Thinkstock

Maarheeze-trainer zet zichzelf in het veld en geeft assist bij 5-1 overwinning

VIERDE KLASSE EMaarheeze-trainer Richard van de Kerkhof besloot zichzelf in de tweede helft in het veld te brengen. Dat wierp zijn vruchten af. Van de Kerkhof gaf een assist.

Maarheeze – Grashoek 5-1.
Sammy Dirkx was de grote man bij Maarheeze. Voor rust opende hij de score voor de thuisploeg: 1-0. Vlak voor rust liet Grashoek kort van zich horen en maakte de gelijkmaker. In de tweede helft schakelde Dirkx naar een hogere versnelling een scoorde nog drie doelpunten. Waarvan de laatste op aangeven van trainer Richard van de Kerkhof, die zichzelf liet invallen. Het vijfde doelpunt kwam opnaam van Joey van Hoof, eindstand: 5-1.

Bruheze - Laar 4-1.
Na een half uur leek Bruheze de drie punten al binnen te hebben. Het stond al 3-0 door doelpunten van Tom van Kraaij, Robin Kemper en Niels van Kraaij. In het kwartier voor rust liet Laar zich meer gelden en kort voor de pauze viel de 3-1. In de tweede helft werd de wedstrijd gecontroleerd door Bruheze, dat nog op 4-1 kwam door een goal van Bart Vissers.

SJVV - Lierop 0-1. 
SJVV parkeerde de bus, maar toch kreeg Lierop kansen. Zo raakten de gasten binnen twee minuten de paal en gingen een paar schoten maar net naast. In de tweede helft een onveranderd spelbeeld en rond het uur werd de ban gebroken. Rob Hurkmans kopt de bal na een misser van de SJVV-keeper in het lege doel, 0-1. Vlak voor tijd, nadat de grensrechter van SJVV was weggestuurd door de scheidsrechter, werd het bijna 0-2. Een inzet van Lierop spatte op de lat uiteen.

FC Cranendonck - DESM 2-2.
Koploper FC Cranendonck heeft voor de tweede keer dit seizoen punten laten liggen. Uitgerekend tegen hekkensluiter DESM werd het 2-2. Daar leek het in het eerste kwart niet op. Ralph van Meijl en Daan Driessen zorgden binnen het kwartier voor een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. ,,We speelden in die fase misschien wel het beste spel van het hele seizoen”, aldus trainer Ronny Everaerts. Het kantelpunt kwam in de 23ste minuut, toen DESM een makkelijk gegeven penalty benutte, 2-1. Nog voor rust, in de 42ste minuut, leidde een geweldige aanval tot de 2-2. Everaerts: ,,DESM staat echt veel te laag. Ik heb mindere ploegen gezien. Na rust hebben we te weinig gevoetbald.” In de 77ste minuut kwam FC Cranendonck met tien man te staan na rood voor Jens Abrahams, die net een minuut in het veld stond. DESM kreeg kansen op 2-3 en FC Cranendonck raakte vlak voor tijd nog de paal. ,,Het gelijkspel is wel terecht. Bij ons is er geen sprake van paniek. We doen het geweldig, met acht zeges en twee gelijke spelen.”

RKMSV - ONDO 1-1.
ONDO ging geweldig van start, met al in de tweede minuut de openingstreffer. Op aangeven van Tom van de Wetering schoot Rudi Nijssen binnen, 0-1. Na een klein half uur kwam RKMSV op gelijke hoogte en in het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord: 1-1.

Neerkandia - DOSL 2-1.
DOSL heeft een voorsprong in de tweede helft uit handen gegeven. Met de rust stond het nog 0-1 voor de gasten uit Leende door een treffer van Ruben van Meijl. Na de pauze, in een wedstrijd vol kansen, scoorde de concurrent uit Neerkant tweemaal. Jonathan van Bussel en Joep Lemmen zorgden ervoor dat de drie punten in de laatste minuten naar Neerkandia gingen: 2-1.

SSE - FC Oda 3-0.
Een goed begin is het halve werk. Zo moeten ze bij SSE gedacht hebben. Al in de eerste minuut vloog een afstandsschot van Erwin Altena binnen voor 1-0. De 2-0 viel nog geen minuut later en was een eigen doelpunt. FC Oda leek voor de pauze op 2-1 te komen, maar een kopgoal werd wegens buitenspel afgekeurd. Na rust, in de 68ste minuut, gooide Altena de wedstrijd in het slot met de 3-0.