Volledig scherm
Jeroen van Bezouwen trainer van UNA in Veldhoven © FotoMeulenhof

Malheur bij zwak presterend UNA; EVV loopt gemakkelijk weg, 0-3

derde divisieDe laatste vier duels van 2018 werden door UNA allemaal gewonnen. Het team van coach Jeroen van Bezouwen had zich weer omhoog gewerkt tot een plek naast koploper TEC. Tegen ‘angstgegner’ EVV Echt ging het weer eens helemaal mis en liep de Zeelsterse formatie tegen de vijfde nederlaag van dit seizoen aan, 0-3.

De Limburgse formatie speelde UNA voor rust helemaal van de mat. De geelzwarten mochten uiteindelijk opgelucht ademhalen dat de EVV-productie halverwege bij 0-2 stokte.

Na de pauze herpakte de thuisploeg zich enigszins. Het bleef slechts bij enkele speldenprikken. Bij EVV leefde nooit het gevoel dat het in problemen zou komen. Voor de pauze kwam UNA tot niet één gerichte doelpoging. De bezoekers leefden zich naar hartenlust uit en kregen daartoe alle gelegenheid. Zeker drie grote kansen om de score te openen werden door EVV om zeep geholpen. Het duurde nog tot de 36ste minuut voordat de 0-1 viel. Siem van Dijck werd op de rechterflank gelanceerd, ontweek slim UNA-verdediger Louisben Jagt en tikte vervolgens de bal beheerst door de benen van UNA-keeper Yannick Derix, 0-1. Vlak voor rust maakte Jordi Beelen er 0-2 van. In de slotminuut tekende Luqmane Bezzat voor de 0-3 eindstand.

UNA miste spits Jelle Schijvenaars die op zaterdag vader was geworden van dochter June. Verder stonden Pieter-Jan Scheerlinck, Mart van de Gevel, Youri van der Meer en Sander van Weert geblesseerd aan de kant. De broers Rob en Niek van Boekel en Bassou Boulghhalgh waren er weer bij

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Paridaans, Jagt; Boulghalgh (79. Tieben), Sebregts, Van Dijk’(46. Van Herwijnen); Tielemans, Boogers, R. van Boekel