Volledig scherm
© PZC

Manders en Van der Linden nemen het over bij Helmondia

HELMOND - Davy Manders en Roland van der Linden nemen tot het einde van het seizoen de taken over van de vorige week opgestapte trainer John Elbers bij Helmondia.

Het duo heeft al ervaring met het op interim-basis leiden van de Helmondse tweedeklasser. Vorig jaar namen ze ook de honneurs waar toen Juan Bonilla in maart opstapte bij Helmondia. In de zomer kwam toen John Elbers om het stokje weer over te nemen, maar vorige week stapte Elbers om persoonlijke redenen plots op.

Het vertrek van Elbers volgde kort na de problemen met de poging om Mario Plugers te benoemen als trainer voor volgend seizoen. Na een mondeling akkoord bleek er uiteindelijk te weinig draagvlak onder de spelers voor de komst van de Helmondse coach.

Het bestuur van de Helmondia staakt nu de zoektocht naar een nieuwe trainer. De intentie is dat Manders, oud-speler van onder meer Helmond Sport en hoofdklasser Gemert, volgend seizoen de hoofdcoach wordt. Manders is bezig met de trainerscursus en slaagt hij hiervoor dan heeft hij zijn eerste officiële klus als hoofdtrainer direct te pakken.