Volledig scherm
Archiefbeeld Mariahout © FotoMeulenhof

Mariahout herstelt zich tegen EMK van 10-1 nederlaag; Koploper HVV onderuit bij Stiphout

VIERDE KLASSE F ZUID 2HVV heeft op bezoek bij Stiphout Vooruit met 5-3 verloren. Tegen EMK heeft Mariahout gevochten voor eerherstel. De zure smaak van de 10-1 nederlaag van vorige week spoelde de ploeg weg met een 1-2 overwinning op EMK. 

Milheezer Boys – Rood-Wit’62 7-2.
Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en na tien minuten stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord. Rob Keunen en Stijn Broeks scoorden voor de thuisploeg en Roel Merkx en Jordy van de Boom deden dit voor de Helmonders. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en liep de thuisploeg dankzij doelpunten van Broeks (2), Daan Verheijen, Rob Keunen en Twan Nooijen uit naar een eclatante 7-2 overwinning.

Stiphout Vooruit – HVV Helmond 5-3.
Koploper HVV Helmond heeft op bezoek bij Stiphout Vooruit een 5-3 nederlaag geleden. Al vroeg in de wedstrijd opende Milan van Maaswal de score voor de thuisploeg. Dankzij treffers van Said Azarfane en Toon van Lierop stond de koploper op het half uur op voorsprong. Via een rake vrije trap van Van Maaswal gingen beide teams met een 2-2 aan de thee. Stiphout begon sterk aan de tweede helft en leidde via de derde treffer van Van Maaswal en een doelpunt van Jorn Dekkers met 4-2 alvorens Yessin Yahia de 4-3 tegen de touwen schoot. Met zijn tweede treffer van de middag bepaalde Jorn Dekkers de eindstand op 5-3.

EMK – Mariahout 1-2.
Na de zeperd van afgelopen week ging Mariahout vandaag voor eerherstel, in Nuenen werd met 1-2 gewonnen van EMK. In de eerste helft was Mariahout sterker en kreeg het enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar faalde in de afronding. In de tweede helft opende Dennis Veldpaus de score en verdubbelde Jens Leenders de voorsprong. EMK kwam via een doelpunt van Rick van de Bogaard op 1-2. In een hectische slotfase kreeg Daan van de Ven een rode kaart wegens natrappen. Mariahout profiteerde niet van de man meer situatie, al had Tim Barten daar wel de ideale mogelijkheid toe maar hij zag zijn strafschop gekeerd worden.

ELI – RKGSV 2-1.
In de strijd om degradatie boekte ELI een belangrijke overwinning op RKGSV, het werd 2-1 voor de ploeg van trainer Michael Thijs. Niels den Bol opende vroeg in de wedstrijd de score en de thuisploeg zat na een half uur op rozen dankzij een doelpunt van Aaron Hurkx. Pal voor rust scoorde Björn Kreemers de aansluitingstreffer. RKGSV drong in de tweede helft aan maar ELI bleef met het nodige geluk op de been en trok de overwinning over de streep.

Bavos – Mifano 2-0.
De wedstrijd was amper twintig seconden oud toen John Brouwers Bavos al op voorsprong schoot. Maurice van Hoof had de mogelijkheid om Mifano op gelijke hoogte te schieten maar de doelman van Bavos redde fraai. In de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, met zijn tweede treffer van de middag bepaalde Brouwers de eindstand op 2-0.

ASV’33 – MULO 2-1.
Een als collectief sterk spelend ASV ’33 heeft een belangrijke overwinning geboekt op MULO. De bezoekers uit Helmond hadden in de openingsfase het initiatief maar gaandeweg nam de thuisploeg dit over. Puck Koopmans schoot de 1-0 binnen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks en was het Teun van Horsten de de 2-0 maakte. In de slotfase kreeg MULO een strafschop, deze werd benut door Jeremy Lammers. Het slotoffensief leverde geen treffers meer op.

Brandevoort – Woenselse Boys 2-1.
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en na tien minuten was het al 2-0. Een verdediger van Woenselse Boys verschalkte zijn eigen doelman en Luuk van Stiphout schoot het leer vakkundig tegen de touwen. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht maar werd er tot aan de thee niet gescoord. De tweede helft was net bezig toen Jay Jay Gramser de 2-1 tegen de touwen schoot. Daarna hadden de bezoekers het initiatief maar gescoord werd er niet meer, Gramser moest twintig minuten voor tijd met rood voortijdig naar de douche.