Volledig scherm
Edwin Slagboom. © Marvilde

Marvilde op weg naar het grote onbekende: 'We staan op teletekst'

knvb-bekerZou het tweedeklasser Marvilde gaan lukken om door te stoten naar de eerste ronde van het hoofdtoernooi om de KNVB beker ? Het zou voor de club uit het Veldhovense kerkdorp Meerveldhoven een geweldige prestatie zijn. 

Naast de 3000 euro die het al uit Zeist op de bankrekening mocht ontvangen, komt er dan nog eens tien mille bij. Een welkome aanvulling op de clubkas.

Sportief gezien zouden de blauwwitten van trainer Edwin Slagboom dan zomaar een ploeg als Ajax, Feyenoord of PSV kunnen loten. Dan moet eerst HVV Te Werve worden verslagen. Ook een tweedeklasser, maar dan in het zaterdagvoetbal. De 102 jaar oude club uit Rijswijk degradeerde het afgelopen seizoen uit de eerste klasse. Van dat team zal zaterdag weinig meer over zijn. Maar liefst 28 (!) spelers vroegen de afgelopen transferperiode overschrijving aan naar de Rijswijkse club. Om 14.30 uur gaat de bal op het sportpark aan het Julialaantje rollen.

Nooit voorgekomen

De beker leeft in Meerveldhoven. ,,Dit is in ruim negentig jaar historie nog nooit voorgekomen”, weet trainer Edwin Slagboom, zelf een kind van de club. ,,Iedereen - en zeker de spelers – zijn ermee bezig. Je hoort nu al regelmatig: Hé, we staan op teletekst..."

Over de kansen van Marvilde kan Slagboom weinig zeggen. ,,Echt, ik weet niks van ze. Maakt ook niet uit want we gaan uit van onze eigen kracht. We hebben afgelopen week fanatiek getraind. Hoe dan ook. Het blijft een verrassing en we zien wel wat we kunnen verwachten.”

Marvilde zou oorspronkelijk afgelopen woensdag hebben gespeeld. Slagboom: ,,Onze spelers hebben allemaal een baan en zouden dan vrij moeten nemen. Daarom hebben we gevraagd om naar de zaterdag te schuiven en dat is gelukt.”