Volledig scherm
Archiefbeeld NWC © Orange PicturesFrank Kerbusch

Merefeldia volgende slachtoffer van kampioen NWC

Derde Klasse CNWC heeft geen last gehad van een kampioenskater op bezoek bij Merefeldia. De kersverse kampioen won met ruime cijfers: 2-5. Helmondia won op bezoek bij Blerick in Limburg met 0-1. In de belangrijke wedstrijd voor de nacompetitie was Liessel met minimaal verschil te sterk voor Helden: 0-1.  

Merefeldia – NWC 2-5.
Kampioen NWC won op bezoek bij Merefeldia met ruime cijfers: 2-5. NWC begon sterk aan de wedstrijd en stond binnen het kwartier al met 0-2 voor dankzij treffers van Jeroen van Deursen en Mark Bosch. De thuisploeg scoorde kort daarop de aansluitingstreffer maar nog voor het rustsignaal geklonken had NWC de marge alweer hersteld via een treffer van Chesron Geuns. Diezelfde Geuns schoot na iets meer dan een uur spelen een strafschop binnen waarna Merefeldia terugkwam tot 2-4. Het slotakkoord was voor Jeroen van Deursen die de eindstand bepaalde op 2-5.

Blerick – SC Helmondia 0-1.
In de eerste helft had SC Helmondia een licht overwicht maar verder dan wat speldenprikken kwam de ploeg van Juan Bonilla niet. In de tweede helft waren de Helmonders nog steeds sterker, een vrije trap van Amos Letwory werd knap gekeerd door de doelman van Blerick. Vijf minuten voor tijd viel de treffer, op aangeven van Letwory rondde Revelino Kawarmala koeltjes af. In de slotfase kreeg Blerick twee goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen maar eerst spatte een inzet op de paal uiteen en diep in blessuretijd wist Milan Lebens een strafschop te keren.

Helden – Liessel 0-1.
In de strijd om een ticket voor de nacompetitie heeft Liessel een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Helden: 0-1. Al in de zesde minuut viel de enige treffer van de middag toen een verdediger van Helden zijn eigen doelman passeerde. De wedstrijd was verder erg rommelig in de eerste helft en Helden was twee keer dichtbij de gelijkmaker maar een inzet belandde op de lat en doelman Jurgen Maas redde fraai waardoor Liessel met een voorsprong de rust inging. In de tweede helft was Liessel beter maar zag Hein van Kimmenade een inzet van de lijn gered worden. Invaller Luuk Wiersma dacht de tweede treffer van Liessel te scoren maar zijn kopbal ging rakelings naast.