Rood Wit V - EFC
Volledig scherm
Rood Wit V - EFC © DCI-Media

Mierlo-Hout en NWC zorgen voor aantrekkelijke wedstrijd; Koploper Sparta’25 kleurt rood

TWEEDE KLASSE FMierlo-Hout en NWC schotelde het publiek een Helmond een aantrekkelijke wedstrijd voor. Een winnaar kwam er echter niet. Koploper Sparta’25 liep averij op in Middelbeers. Er werd niet alleen verloren, maar de groen-witten kregen ook nog twee rode kaarten.

Mierlo-Hout – NWC 1-1.
In een aantrekkelijke wedstrijd hebben Mierlo-Hout en NWC met 1-1 gelijkgespeeld. Het tempo lag hoog in het eerste half uur en beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen. Rick van de Ven schoot op de paal en Jeroen van Deursen zag de doelman van Mierlo-Hout redding brengen. Pal voor rust kwam NWC op voorsprong; Chesron Geuns schoot een strafschop feilloos tegen de touwen. In de tweede helft was het Mierlo-Hout dat de druk op het Astense doel opvoerde. Emre Bars schoot op de lat en Richard Rooijakkers schoot rakelings over. Met een knappe reflex hield Gijs Brüsewitz Martijn van Thiel van scoren af. Twintig minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker alsnog, Thom Meeuwsen schoot in twee instanties raak. Mierlo-Hout bleef aandringen maar gescoord werd er niet meer op sportpark De Beemd.

Someren – Oirschot Vooruit 3-2.
Someren heeft de wedstrijd tegen Oirschot Vooruit op karakter gewonnen. De ploeg van trainer Dominik Vergoossen boog in de slotfase een achterstand om en won dankzij een late treffer van Freek van Bussel met 3-2. Oirschot Vooruit kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Joris Swaanen. Na iets meer dan een half uur kopte Koen de Louw de gelijkmaker tegen de touwen. Oirschot Vooruit ging echter met een voorsprong aan de thee nadat Gijs Sebregt van afstand raak schoot. In de tweede helft drong Someren aan en schoot Thijs Martens op de paal. Op het uur viel de gelijkmaker dankzij een rake kopbal van Luc Bouwmans. Someren drong daarna aan en het was invaller Freek van Bussel die vijf minuten voor tijd de 3-2 tegen de touwen schoot.

RKVVO – Braakhuizen 1-2.
Braakhuizen heeft op bezoek bij RKVVO een knappe 1-2 overwinning geboekt. De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot begon sterk en kreeg in de openingsfase twee goede mogelijkheden, maar wist niet te scoren. RKVVO kwam na iets meer dan een half uur op voorsprong dankzij een treffer van Jordan Bujitu. In de tweede helft kwam Braakhuizen na een uur op gelijke hoogte dankzij een rake kopbal van Mike de Meij. Met nog een kwartier op de klok kroonde Rick Slaats zich tot matchwinner voor Braakhuizen.

Valkenswaard – Hilvaria 2-1.
In een wedstrijd met twee gezichten trok Valkenswaard in de slotfase aan het langste eind tegen Hilvaria. In de eerste helft heerste de thuisploeg maar waren het de bezoekers uit Hilvarenbeek die op voorsprong kwamen. Pal voor het rustsignaal schoot Thom van der Donk de gelijkmaker tegen de touwen. In de tweede helft was Hilvaria sterker en werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase was het Brian Vermeer die, tegen de verhoudingen in, Valkenswaard de overwinning schonk.

Beerse Boys – Sparta’25 2-1.
Koploper Sparta’25 leed op bezoek bij Beerse Boys een verrassende 2-1 nederlaag. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de vijfde minuut op voorsprong dankzij een treffer van Daan Mulders. Met een prachtige knal van afstand verdubbelde Mulders op het half uur de voorsprong voor Beerse Boys. Daan van Heijnsbergen scoorde niet veel later de 2-1. In de tweede helft bleef de thuisploeg de betere. Met nog een kwartier op de klok moest Sparta ’25 met tien man verder na een rode kaart voor Philippe Cleuntjens. Drie minuten later moest ook doelman Kamiel Pennings met rood het veld verlaten na een overtreding. De strafschop die Beerse Boys kreeg werd echter gemist door Jannes Mulders maar de overwinning kwam nimmer in gevaar.

Rood-Wit V – EFC 1-2.
Dankzij een benauwde 1-2 overwinning op hekkensluiter Rood Wit V is EFC de nieuwe koploper in de tweede klasse F. In de eerste helft was EFC heer en meester maar werd er niet gescoord. De thuisploeg begon goed aan de tweede helft en kwam via een rake kopbal van Jordy Maes op voorsprong. Dennis van Sambeek tekende op het uur voor de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd schoot Jesse van Gerwen, via een strafschop, EFC op voorsprong. Het slotoffensief van Rood Wit V resulteerde niet in de gelijkmaker.

Marvilde – De Valk 1-0.
Marvilde heeft de thuiswedstrijd tegen De Valk met 1-0 gewonnen. Bij De Valk begon de teruggekeerde Joran Vermeulen direct in de basis. In de eerste helft trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Het leverde enkele kleine mogelijkheden op, maar gescoord werd er niet op sportpark Jongelingsveld. Na een uurtje was het Max van den Akker die de openingstreffer scoorde. De Valk drong daarna aan maar kon de gelijkmaker niet forceren.