Volledig scherm
Mierlo-Hout ging onderuit tegen Flevo Boys © Orange Pictures

Mierlo-Hout in eerste kwalificatieronde KNVB beker uitgeschakeld

Het is de ploeg van trainer Raymond Koenraadt niet gelukt om zich ten koste van hoofdklasser Flevo Boys te plaatsen voor de tweede voorronde van de KNVB beker. Op eigen veld werd met 2-3 verloren.

Het eerste kwartier had Mierlo-Hout het lastig, zag ook trainer Koenraadt. ,,We hadden beelden van vorig seizoen gezien van Flevo Boys. We zagen daar dat de middenvelders veel zwerven.” Met die zwervende middenvelders had de thuisploeg het moeilijk. Dat resulteerde in een snelle achterstand door een doelpunt van spits Yume Ramos: 0-1. Daarna kreeg Mierlo-Hout meer grip op de wedstrijd. ,,We stonden beter in de organisatie en daardoor ging het steeds beter", zag Koenraadt. Na iets meer dan twintig minuten leverde dat de gelijkmaker op. Aanvoerder Danny van Hout kopte een strakke corner knap in de korte hoek: 1-1. Meteen daarna kreeg middenvelder Dani Deelen de kans op een voorsprong, maar zijn inzet werd kundig gekeerd door de doelman van Flevo Boys.

,,We kwamen na rust eigenlijk iets te slap uit de kleedkamer”, aldus Koenraadt. ,,Daardoor maakten zij ook vijf minuten na rust de 1-2. We grepen niet goed genoeg in en zij steken de bal zo door de verdediging.” Na de 1-2 gebeurde er lange tijd niks. Tot de absolute slotfase. In de 84e minuut schoot verdediger Pim Heeren een klutsbal tegen de touwen: 2-2. Lang kon Mierlo-Hout echter niet genieten van de gelijke stand. Nog geen twee minuten later besliste Flevo Boys het duel: 2-3. 

Ondanks de nederlaag kijken ze bij Mierlo-Hout met een goed gevoel terug op de wedstrijd. ,,Het is gewoon mooi om te zien dat we ons zo kranig kunnen verweren tegen een hoofdklasser”, besluit Koenraadt.