Volledig scherm
© Thinkstock

Mierlo-Hout pakt titel in derde klasse

Mierlo-Hout – Helmondia 3-1. Mierlo-Hout mag zich kampioen in de derde klasse noemen. De ploeg van trainer Raymond Koenraadt verzekerde zich van de titel door met 3-1 te winnen van stadsgenoot Helmondia.De bezoekers konden zich aanvankelijk goed meten met de uiteindelijke kampioen. Stephan van de Water leek Helmondia zelfs op voorsprong te gaan schieten, maar goalie Devidson Janzen bracht knap redding. Niet veel later werd een kopgoal van Chafik Mezziani namens Mierlo-Hout afgekeurd, omdat bij de voorzet die daaraan voorafging de bal de achterlijn passeerde. Maar met een fraai afstandsschot zette Sander Vereijken Mierlo-Hout toch voor rust op voorsprong. Helmondia, dat om lijfsbehoud strijdt, gaf zich echter niet gewonnen. Na de thee schoot captain Tomas Hendriks de rood-zwarten langszij. Toch konden de champagneflessen ontkurkt worden op Sportpark de Beemd. Dankzij twee treffers van Sander Vereijken gingen de drie punten toch naar de thuisploeg, en zodoende ook de titel. Na een jaar absentie keert Mierlo-Hout weer terug in de tweede klasse.

Oranje Zwart – MULO 0-0. In de Helmondse ‘burenruzie’ tussen Oranje Zwart en MULO werd niet gescoord: 0-0. Beide teams waren aan elkaar gewaagd maar kregen in de eerste helft amper kansen. In de tweede helft waren de eerste kansen voor Oranje Zwart maar de doelman van MULO redde bekwaam. In de slotfase kreeg MULO meer ruimte maar de ploeg van Ralf van den Heuvel wist niet te scoren.

Budel - MVC'19 2-0. Een doelpunt van Dennis Verstraeten bracht Budel in de 36ste minuut aan de leiding. Tot aan de 79ste minuut bleef die stand op het scorebord prijken. De ingevallen topscorer Luc Nouwen bracht daar verandering in. Op aangeven van Roy Claassen maakte Nouwen er 2-0 van. Door de overwinning op de nummer vier maakt Budel, dat tweede staat op de ranglijst, nog altijd kans op de tweede periode. Volgende week staat de derby tegen Maarheeze op het programma.

Maarheeze - HBSV 0-1. Maarheeze heeft punten nodig om nacompetitie te ontwijken. Het 0-1 verlies tegen HBSV komt dan ook zeer ongelegen. Het eerste kwartier was voor Maarheeze, dat drie goede kansen kreeg. Daarna kwam HBSV beter in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet voor rust. Na de pauze hadden de bezoekers een optisch overwicht. Uiteindelijk leidde een foutje bij Maarheeze achterin de 0-1 in. De defensie kreeg de bal na iets meer dan een uur spelen niet weggewerkt en HBSV profiteerde optimaal: 0-1. Met nog vijf duels te spelen bedraagt het gat met de veilige elfde plaats momenteel zeven punten.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement