Volledig scherm
Archiefbeeld: Niek Klaassen van Mierlo-Hout © FotoMeulenhof

Mierlo-Hout rekent voor rust al af met Valkenswaard; Sparta’25 hard onderuit

TWEEDE KLASSE FIn de rust moet er een relaxte sfeer hebben gehangen in de kleedkamer van Mierlo-Hout. De ploeg van trainer Raymond Koenraadt liet in de eerste 45 minuten het net al vier keer trillen. Na de rust scoorden de Helmonders nog één keer.

Beerse Boys – RKVVO 1-3.

RKVVO is nog steeds foutloos in de tweede klasse F. Op bezoek bij Beerse Boys werd moeizaam, maar terecht, met 1-3 gewonnen. Martijn van Dijk opende in de twintigste minuut de score voor de ploeg uit Oers. De koploper domineerde en kreeg veel kansen op meer treffers, maar deze vielen niet. In het eerste kwartier van de tweede helft was Beerse Boys sterker en kwam via Jannes Mulders op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker trok RKVVO het initiatief naar zich toe en met twee treffers in de slotfase schoot Martijn van Dijk zijn ploeg naar de overwinning.

Valkenswaard – Mierlo-Hout 0-5.

De Helmonders overklaste Valkenswaard in de eerste helft. Via een benutte strafschop van Danny van Hout kwam de ploeg van Raymond Koenraadt op voorsprong. Tien minuten later stond het 0-3, Thom Meeuwsen knikte twee keer raak uit een hoekschop van Richard Rooijakkers. Chafik Mezziani bepaalde de ruststand op 0-4. In de tweede helft ebde het niveau weg en was het Richard Rooijakkers die in de slotminuut zorgde voor de eindstand: 0-5.

Marvilde – NWC 3-0.

De thuisploeg boekte een verdiende overwinning op NWC dat een uiterst povere indruk maakte. De eerste mogelijkheid was voor Twan Demin maar zijn inzet ketste via de paal weer het veld in. Na iets meer dan een half uur kwam Marvilde via Ferry Aerts op voorsprong. In de openingsfase van de tweede helft beet NWC van zich af en Youri van Brussel schoot op de lat. Met nog twintig minuten op de klok zorgde Ties Bazelmans voor de 2-0. Mark van Doorn bepaalde acht minuten voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 3-0.

EFC – Braakhuizen 4-1.

Direct vanaf de aftrap kwam EFC via Mike Thijssen op voorsprong. EFC domineerde in de eerste helft en ging dankzij treffers van Gijs Wuijts en Max van Limpt met een comfortabele 3-0 voorsprong aan de thee. Via Mike de Meij kwam Braakhuizen op 3-1. Het slotakkoord was voor Gijs Wuijts die de eindstand bepaalde op 4-1.

Sparta 25 – Oirschot Vooruit 1-5.

Oirschot Vooruit heeft op bezoek bij Sparta ’25 een ruime overwinning geboekt, op sportpark ’t Heereind werd het 1-5. Vanaf het eerste fluitsignaal was Oirschot Vooruit de bovenliggende partij. Het grossierde in kansen, maar alleen Daan Hagemeier wist in de eerste helft te scoren. In de tweede helft was er voor Sparta ’25 geen houden meer aan en via Koen Versteden (2), Daan Hagemeier en Fons Meeuwis stond het 0-5. Daan van Heijnsbergen redde in de 85e minuut de eer voor de thuisploeg.

De Valk – Hilvaria 1-2.

Op sportpark Het Valkennest heeft De Valk een pijnlijke nederlaag geleden tegen Hilvaria, het werd 1-2. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en waren de kansen schaars. Met een brilstand op het scorebord gingen beide teams aan de thee. Twee minuten na de hervatting kwam Hilvaria via een strafschop op voorsprong en na iets meer dan een uur op de klok werd het 0-2. De Valk ging op zoek naar de aansluitingstreffer en Luuk Broers schoot van afstand knap raak. Verder kwam de ploeg van Harjan de Wit echter niet.