Volledig scherm
Archiefbeeld: Martijn van Thiel van Mierlo-Hout © FotoMeulenhof

Mierlo-Hout speelt met Rood Wit Veldhoven; Penaltyfestijn bij Braakhuizen - Beerse Boys

TWEEDE KLASSE FDat Mierlo-Hout makkelijk scoort dit seizoen, werd ook in Veldhoven duidelijk. De blauw-witten scoorden zeven keer. De scheidsrechter bij Braakhuizen - Beerse Boys zorgde voor een penaltyfestijn.

Rood-Wit V – Mierlo-Hout 0-7.
Mierlo-Hout had een makkelijke middag in Veldhoven. In het eerste kwartier kreeg de ploeg van trainer Raymond Koenraad al twee enorme kansen, maar toen Rood Wit-doelman Mark Smulders een rode kaart kreeg, hadden de bezoekers vrij spel. De ruststand was 0-3 door doelpunten van Jasper Lalisang, Chafik Mezziani en Richard Rooijakkers. In de tweede helft zette de blauw-witte machine een zevenklapper op het scorebord. Mezziani maakte een hattrick compleet, Lasilang maakte zijn tweede en ook Thom Meeuwsen produceerde een treffer, eindstand: 0-7.

Marvilde – Valkenswaard 1-0.
Omdat Marvilde de wedstrijd niet kon beslissen bleef het negentig minuten lang spannend in Veldhoven. Na 42 minuten kreeg Mathijs de Bie de bal in het zestienmetergebied en scoorde simpel de 1-0. In de tweede helft kreeg Marvilde de grootste kansen en werd Valkenswaard alleen gevaarlijk met een vrije trap. In de slotfase wisselde Valkenswaard aanvallend, maar doelpunten vielen er niet meer.

RKVVO – Someren 1-3.
Someren won de uitwedstrijd bij RKVVO door een sterke tweede helft. In het eerste bedrijf kwamen de bezoekers nog op achterstand. Doelman Maarten Werts stond iets te ver voor zijn goal en daarvan profiteerde spits Bart Sanders met een slimme lob: 1-0. Nog voor de rust kwam Someren op gelijke hoogte. Koen de Louw zorgde met een prima kopbal voor de 1-1. Na de thee was er veel dreiging van Someren en dat leverde na 57 minuten de voorsprong op door wederom Koen de Louw: 1-2. In de slotfase probeerde RKVVO nog een slotoffensief te forceren. Door de ruimtes die toen ontstonden zette Maico Meulen nog de 1-3 eindstand op het scorebord namens Someren.

EFC – Oirschot Vooruit 1-0.
Er werd geen hoogstaand voetbal tentoongesteld in Eersel. 75 minuten lang waren er geen hoogtepunten en lange tijd leek het 0-0 te worden. Totdat Mike Thijssen na 76 minuten de bal voor zijn voeten kreeg en het net liet bollen: 1-0. Door de nipte overwinning behoudt EFC de ongeslagen status.

NWC – Hilvaria 2-0.
De eerste helft had NWC het lastig tegen Hilvaria. De thuisploeg kwam een paar keer goed weg, omdat Hilvaria de kansen niet wist te benutten. In het tweede bedrijf tapte NWC uit een ander vaatje en kwam het al snel op voorsprong door een doelpunt van Tijs van Tilburg. Invaller Aziz Sabbar schoot NWC nog naar 2-0, terwijl hij nog geen minuut in het veld stond.

Braakhuizen – Beerse Boys 2-2.
Een waar penaltyfestijn bij Braakhuizen – Beerse Boys. De eerste viel al in de 6e minuut. Anthony de Haan ging achter de bal staan en schoot de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. Nog voor rust verdubbelde Braakhuizen de marge door een doelpunt van Remco van Wetten: 2-0. Na de thee ging het echter compleet mis voor de gastheren. Beerse Boys kreeg twee penalty’s. De eerste werd benut door Jannes Mulders. Zes minuten in blessuretijd kreeg Beerse Boys nog een pingel. Mulders ging wederom achter de bal staan, miste in eerste instantie maar schoot de rebound alsnog binnen: 2-2.

De Valk – Sparta’25 2-4.
De eerste helft had de thuisploeg het veldoverwicht, maar kwam toch met 0-1 achter. Ron Brouwers kon helemaal vrij een hoekschop promoveren tot doelpunt. Na de rust was het wederom Sparta’25 dat het net vond. Wederom viel het doelpunt uit een corner, deze keer door een kopbal van Phillipe Cleutjens: 0-2. Slechts een paar minuten later bracht Luuk Broers namens De Valk de spanning terug: 1-2. In de 81ste minuut kwam De Valk zelfs langszij door een kopbal van Joost Thomassen. Het uitzicht op een punt bleek voor De Valk slechts een illusie. In de blessuretijd ging Sparta’25 er, door twee doelpunten van Jeremy Raaijmakers, met de overwinning vandoor: 2-4.