Volledig scherm
© Thinkstock

Mierlo-Hout stevent af op titel, wederom remise Helmondia

DERDE KLASSE CHet is een kwestie van tijd voordat Mierlo-Hout de platte kar van stal kan halen na weer een zege. Helmondia speelt voor de tiende keer dit seizoen gelijk. 

IVO – Mierlo Hout 1-2. Mierlo Hout heeft de titel in zicht. Ook bij IVO werd er gewonnen. Dat betekende de vijfde overwinning op rij. Al in de tweede minuut van de wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong. Op aangeven van Jeroen kopte zijn broer Richard Rooijakkers binnen. Na een half uur werd de score verdubbeld door een rake vrije trap van Thom Meeuwsen. Na de thee kregen de Helmonders het wat zwaarder. Al binnen enkele minuten scoorde IVO de aansluitingstreffer maar de koploper liet zich niet van de wijs brengen.

FCV Venlo – SV Budel 1-3. In de derde minuut kwam Budel bij hekkensluiter FCV Venlo op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Mikel de Windt. Dezelfde De Windt schoot even later in eigen doel, 1-1. Na de pauze maakte Budel het verschil.Steef Vasen maakte er in de 57e minuut 1-2 van. Tien minuten voor tijd was het wederom Steef Vasen die de eindstand bepaalde op 1-3. Bij Budel maakte Koen Bogers na langdurig blessureleed zijn rentree.

Laar - Oranje Zwart 4-1. Oranje Zwart leed alweer de derde nederlaag op rij. Daardoor zakken de Braakbewoners weg op de ranglijst. Binnen het kwartier kwamen de bezoekers nog op voorsprong door een rake kopbal van Johan van Lierop; 0-1. Met deze stand gingen beide ploegen ook de rust in. In de tweede helft werden de Helmonders echter overlopen en overbluft.

Helmondia – Maarheeze 3-3. Helmondia speelt voor de tiende keer dit seizoen gelijk. Voor de neutrale kijker was dit een spectaculair duel met veel doelpunten maar de Helmonders schieten er vrij weinig mee op. Al binnen tien minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan, doelpunt Remy Verhoeven. De stand werd echter al vrij snel gelijk getrokken door Jordi van den Boom. De eerste aanval van de bezoekers die daarop volgde resulteerde in de volgende voorsprong met dank aan Jordy van Zon. Vijf minuten later kwam Helmondia andermaal langszij. Op aangeven van Van den Boom was Stephan van de Water trefzeker. Na de rust keek de thuisploeg voor de derde keer tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop werd de bal niet goed verwerkt waardoor Bram Linders namens Maarheeze kon scoren. Vlak voor tijd wist Helmondia er alsnog een gelijkspel uit te slepen. Kevin Verkoelen schoot vanuit de rand van het zestienmetergebied binnen.

MULO – HBSV 2-4. HBSV kwam snel op voorsprong. Na 9 minuten scoorde Pim Heeren met een afstandsschot de gelijkmaker. HBSV bleef gevaarlijk en scoorde nog twee keer voor de thee. Via een penalty wist Pim Heeren het verschil iets te verkleinen, maar HBSV bepaalde de eindstand op 2-4. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.