Volledig scherm
ED AMATEURVOETBAL Johan van der Laak scoorde acht keer voor RKPVV © Harry Weerts

Monsterzege RKPVV

Fiducia - RKGSV 2-2. Bij de eerste de beste aanval van Fiducia na een half uur was het meteen raak, 1-0 door Max van Bakel. Pas in de 70e minuut kwam RKGSV op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Tom van den Berk. De ploeg van coach Jeroen Vermaas leek de zege te grijpen toen Tim van Berlo in de 90e minuut voor 1-2 zorgde. Drie minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop toegewezen na een vermeende handsbal. Het leidde tot heftige protesten waarbij de RKGSV-ers Menno Vos en Rico Hendrikx met een rode kaart (tweemaal geel) moesten vertrekken. Het werd uiteindelijk 2-2 vanaf de penaltystip. Het was Frank Aarts die de trekker overhaalde.

Ollandia - Milheezer Boys 4-2. Een goed voetballend Ollandia kwam in de eerste minuut op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Rob Keunen. Vier minuten later stond het door een treffer van Stefan Erven alweer gelijk, 1-1. Gerbe Voets maakte er halverwege de eerste helft 2-1 van. Daarna liet Steven van Dijke met twee treffers van zich spreken waardoor zijn seizoentotaal op 36 doelpunten kwam. Na de pauze kwam Milheezer Boys in de 61e minuut nog terug tot 4-2 via Twan van de Vrande.

Tongelre – RKPVV 0-15. Titelkandidaat RKPVV behaalde een monsterscore op laagvlieger Tongelre. Grote man aan Helmondse zijde was Johan van der Laak met acht doelpunten. Ook Jeffrey Snijders en Chris Verhallen waren tweemaal trefzeker. De overige doelpunten werden gemaakt door Tim Smits, Iliass Benhija en Frank van Moorsel.

Nederwetten – SPV 3-7. Voor rust hielden beide teams elkaar op een gelijke stand van 3-3, maar na de thee liep SPV uiteindelijk uit naar een comfortabele zege. Namens SPV was Toon van Lierop met vier treffers de man in bonus. Ook Bram Rijnders was namens de Vlierdenaren drie keer trefzeker. De Nederwettense doelpunten werden gescoord door Giel van Korven, Mathijs Merks en Tim Bunthof.

Elsendorp – Menos 2-0. Elsendorp won simpel van de buurman uit Landhorst. Beide goals vielen na de rust. Leandro Ribeiro en Chiel van Deurzen (penalty) scoorden.

HSE – Olympia Boys 0-2. Olympia Boys rukt op naar de tweede plaats. De Ommelse ploeg voetbalde in Eindhoven dominant en beslechtte het pleit in de eerste helft. Marijn van Bussel en Koen van Bree scoorden voor de ploeg in zwart en blauw.

HVV Helmond – Boerdonk 3-5. Jacks en Bulent van Lierop scoorden weliswaar voor HVV Helmond, maar dit mocht een nederlaag tegen Boerdonk (dat ook nog een eigen doelpunt scoorde) niet voorkomen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vessem blijft ongeslagen, mede door penaltygoal van doelman Marijn van Rooij
  VIERDE KLASSE F

  Vessem blijft ongeslagen, mede door penalty­goal van doelman Marijn van Rooij

  HMVV - Vessem 1-3. Vessem mocht komen van HMVV en kwam al snel tot scoren. Louis van Diessen werd gevloerd door de doelman Eric Voets van HMVV en Vessem-keeper Marijn van Rooy verzilverde de penalty, 0-1. Vessem verzuimde de 0-2 te maken en na rust kwam de thuisploeg langszij via Willem van Gisbergen. Vessem voerde de druk op, maar het was HMVV dat een paar keer heel gevaarlijk werd. Uiteindelijk scoorde Vessem dan toch, uit een hoekschop. Jarno Olislagers kopte binnen (1-2) en in het restant van de wedstrijd bepaalde Jaap van Diessen de eindstand op 1-3.
 2. Milheezer Boys wint topper van SV Brandevoort, RKPVV haakt aan
  VIERDE KLASSE F

  Milheezer Boys wint topper van SV Brande­voort, RKPVV haakt aan

  Milheezer Boys – SV Brandevoort 3-0. Het gepromoveerde Milheezer Boys mag zich na vier wedstrijden koploper in de vierde klasse F noemen. De ploeg van trainer Han van Rosmalen legde in een vermakelijke pot Brandevoort over de knie. Beide teams waren in voetballend opzicht behoorlijk aan elkaar gewaagd. Maar waar Brandevoort kans op kans onbenut liet, toonde de thuisploeg zich een stuk slagvaardiger. Niels Peters scoorde voor rust. Na de thee tekende de van eersteklasser Deurne overgekomen Stijn Broeks voor 2-0. Die bediende in de slotfase ook invaller Twan Nooijen op maat, voor wie het een koud kunstje was om de wedstrijd in het slot te doen: 3-0.
 3. Forse nederlagen voor Handel en MULO
  DERDE KLASSE D

  Forse nederlagen voor Handel en MULO

  Handel – Olympia’18 1-6. Ondanks een uiteindelijke forse nederlaag begon Handel sterk. Na een halfuur ging echter de Handelse goalie opzichtig in de fout en niet veel later blunderde de thuisploeg opnieuw, waardoor 0-2 op het scorebord verscheen. Op slag van rust kwam Handel echter dichterbij, toen Peter van den Bosch een penalty benutte. Na rust breidde de Boxmeerse formatie de voorsprong echter uit na weer een persoonlijke fout. Daarna wist Olympia’18 de weggegeven ruimte optimaal te benutten en nog drie keer te scoren.
 1. Fiducia geeft voorsprong in de slotfase weg
  VIJFDE KLASSE F

  Fiducia geeft voorsprong in de slotfase weg

  Holthees - Elsendorp 4-0. Leandro Ribeiro trof de lat, Dave Bouw de paal, maar tegen alle verhoudingen in ging Holthees met een voorsprong van 1-0 rusten. Toen na de thee Dick de Bruijn geblesseerd het veld moest verlaten, leek al het geloof te zijn verdwenen bij Elsendorp. De thuisploeg scoorde nog drie keer. Er is echter hoop voor de groen-witten. ,,Festyland in Volkel is voorbij, daarmee zit het festivalseizoen er ook wel op’’, telt trainer Marcel Verberkt zijn zegeningen.
 2. Amos Letwory maakt hattrick tegen Merefeldia
  DERDE KLASSE C

  Amos Letwory maakt hattrick tegen Merefeldia

  Melderslo – NWC 0-4. NWC had de bal en werd diverse keren gevaarlijk, onder meer via Jeroen van Deursen en Tijs van Tilburg. Eerstgenoemde knalde op de paal, en in de rebound miste de jonge linksbuiten. Na een klein half uur spelen kwam NWC wél op 0-1, dankzij een kopgoal van spits Chesron Geuns. Hij werd prima in stelling gebracht door Sander van den Eijnde. Binnen vijf minuten wist NWC de score al te verdubbelen, toen Jeremias Carlos David door de Limburgse achterhoede soleerde en afwerkte toen doelman Bas van Westerveld al op de grond lag: 0-2. . In de 67e minuut vergrootten de manschappen van Roel Nabuurs de marge tot drie via Geuns. De aanvaller verlengde een poging van Luuk Castelijns met succes en zette de 0-3 op zijn naam. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van de prima arbiter Bouw deed ook invaller Douwe Hurkmans nog een duit in het zakje door op aangeven van de sterk spelende Castelijns eenvoudig binnen te schieten: 0-4.