Volledig scherm
Mounir Azaoum (links) namens Gestel in actie tegen Bladella. © Marcel de Kroon

Mounir Azaoum interim-coach bij Gestel na vertrek Tonnie van de Wetering

Mounir Azaoum (28) neemt de rest van het seizoen het trainerschap waar bij tweedeklasser Gestel. Hij is selectiespeler bij de club en heeft het stokje overgenomen van coach Tonnie van de Wetering, die is vertrokken bij Gestel. 

Voormalig hoofdklasser Gestel is met nog vijf duels te gaan hekkensluiter in de tweede klasse en dreigt voor het derde opeenvolgende jaar te degraderen. Nadat eerder al besloten werd om nog maar één keer per week te trainen, werd er de afgelopen zeven weken nauwelijks meer getraind. Azaoum: ,,Mijn taak is nu om het plezier en de motivatie terug te krijgen bij de spelers en hopelijk nog lijfsbehoud af te dwingen.” 

Azaoum beschikt over het vereiste trainersdiploma en is actief bij De Graafschap als jeugdtrainer. Hij speelt sinds 2017 bij Gestel en is sinds begin dit jaar uitgeschakeld door een kruisbandblessure op. Hij wordt daar in de zomer aan geopereerd.  

Van de Wetering stond vanaf februari 2013 aan het roer bij Gestel en leidde de club van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Voorzitter Herman Brugmans: ,,We zijn altijd heel tevreden geweest over het functioneren van Tonnie. Geen kwaad woord over hem. Maar er werd de laatste tijd helemaal niet meer getraind en we wilden voor de resterende wedstrijden wat anders proberen.” 

Eerder was al bekend dat Van de Wetering bezig was aan zijn laatste seizoen bij de club. Voor volgend seizoen strikte Gestel Luuc Bonnema als hoofdtrainer. Bonnema is momenteel nog speler bij SV Tivoli.