Volledig scherm
Jasper Beerten aan de bal namens Budel. Rechts teamgenoot Rik Bogers en links verdediger Roy van de Putten van MULO. © Jean Pierre Reijnen

MULO troeft Budel opnieuw af; koploper Mierlo-Hout loopt uit

DERDE KLASSE CVoor de tweede keer dit seizoen heeft MULO van Budel gewonnen. Door de nederlaag van de nummer twee liep koploper Mierlo-Hout verder uit. De lijstaanvoerder versloeg Oranje Zwart en heeft nu elf punten voorsprong op Budel.  

Budel - MULO 0-1. Na vijf zeges op rij ging Budel onderuit tegen MULO, dat de eerdere onderlinge confrontatie dit seizoen in Helmond ook al won. MULO strafte destijds een totale offday van Budel af met een 5-0 triomf. Ditmaal waren de doelpunten wat schaarser. De ploegen waren sterk aan elkaar gewaagd. Na negen minuten kreeg Wesley Smits een goede kans voor MULO, doelman Dennis van Gils bracht redding voor Budel. In de 18e minuut had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen. Doelman Jaap Janssen was al geklopt, maar Thomas Beerten zag zijn inzet nog geblokt. De rebound van Jelle Martens was eenzelfde lot beschoren. Na rust gebeurde er lange tijd weinig, totdat invaller Revelino Kawarmala in de 78ste minuut doorbrak en de 0-1 maakte. Budel kon er weinig meer tegenover stellen en keeper Dennis van Gils voorkwam een grotere nederlaag.

Mierlo-Hout - Oranje Zwart 2-0. Een uitgedund Oranje Zwart was op Sportpark De Beemd een makkelijke prooi voor koploper Mierlo-Hout, dat de voorsprong op naaste belager Budel zag groeien tot elf punten en de titel voor het grijpen heeft. Dat het bezoekende Oranje Zwart met slechts drie reserves aantrad is tekenend voor de personele problemen waar de ploeg mee kampt. Oranje Zwart heeft de laatste weken te kampen met blessures en tot overmaat van ramp vertrok de technisch zeer begaafde aanvaller Jordi van Wetten tussentijds bij de club. Oranje Zwart was - weinig verrassend - naar Mierlo-Hout afgereisd met een behoudende spelopvatting. In de eerste helft slaagde de ploeg van trainer Wim Burhenne ook behoorlijk goed in die opzet. Afgezien van een schot van Sander Vereijken, dat op knappe wijze werd gestuit door Oranje Zwart-goalie Bryan Roox, creëerde de thuisploeg maar weinig kansen. Na de thee werd toch duidelijk dat Oranje Zwart op haar tandvlees liep. De ploeg oogde vermoeid en Mierlo-Hout profiteerde. Met een fraaie stift tekende Thom Meeuwsen voor 1-0. Toen vervolgens Said Azarfane wegens een vermeende kopstoot moest vertrekken, werd het duidelijk dat er niks meer te halen zou zijn voor Oranje Zwart. Chafik Mezziani tekende kinderlijk eenvoudig voor 2-0. Tot overmaat van ramp eindigde Oranje Zwart de wedstrijd met negen man. Nadat al twee keer een veldspeler van de bezoekers werd gewisseld, viel in de slotfase Mo Elmaach geblesseerd uit. Toch bleef een grotere nederlaag in de slotfase de bezoekers bespaard.

FCV-Venlo – Helmondia 1-1. Helmondia heeft voor de achtste keer dit seizoen gelijk gespeeld. Kansen om de overwinning eruit te slepen waren er echter wel. Zo werd er een bal ternauwernood van de lijn gehaald bij FCV-Venlo en ook Stephan van de Water liet een grote kans onbenut. In de eerste helft was het duel redelijk in evenwicht maar door een opleving van Kevin Verkoelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Na rust nam de thuisploeg echter het initiatief en dat resulteerde in een late gelijkmaker.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.