Volledig scherm
© Ronald Otter

MULO wint overtuigend: “Eindelijk een Helmondse club die wel wint in het stadion”

VIERDE KLASSE F ZUID 2MULO heeft in het Helmond Sport-stadion met 5-0 gewonnen van RKGSV. Stiphout Voorhuit en Woenselse Boys maakten er een spectaculaire pot van.  Brandevoort wint met dank aan storm Dennis.

MULO – RKGSV 5-0.
In het stadion van Helmond Sport heeft MULO een overtuigende 5-0 overwinning geboekt op RKGSV. Roy van der Putten maakte na een kwartier spelen de 1-0. Pal voor het rustsignaal verdubbelde Luuk de Vries de Helmondse voorsprong, 2-0. MULO had ook in het tweede bedrijf het overwicht. Via Wesley Smits werd het 3-0 waarna Stefan Klaasens de 4-0 tegen de touwen schoot. Het slotakkoord was voor Roy van der Putten die de eindstand bepaalde op 5-0. Trainer Wim de Roy was na afloop zeer te spreken over de wedstrijd, ,,eindelijk een Helmondse club die wél wint in het SolarUnie Stadion” grapte de oefenmeester.

Mariahout – Milheezer Boys 0-0.
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, in de eerste helft had het bezoekende Milheezer Boys het initiatief maar wist het niet op voorsprong te komen. Mariahout kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd en kreeg enkele mogelijkheden, gescoord werd er echter niet, eindstand 0-0.

Stiphout Vooruit – Woenselse Boys 5-4.
In een wedstrijd waarin beide ploegen het publiek vermaakten heeft Stiphout Vooruit met 5-4 gewonnen van Woenselse Boys. Thijs Hebels opende vroeg in de wedstrijd de score voor de ploeg van trainer Mario Plugers, 1-0. Woenselse Boys kwam via Alain Plaum op gelijke hoogte alverens Max Tersteeg de Helmonders op 2-1 schoot. Via Jay Jay Gramser werd het wederom gelijk maar Tersteeg zorgde pal voor het rustsignaal voor de 3-2. Woenselse Boys kwam wederom op gelijke hoogte, Rob Verbeek schoot knap raak, 3-3. Na iets meer dan een uur kreeg Bram van den Donk namens de bezoekers een rode kaart. Dankzij de derde treffer van Tersteeg en een doelpunt van topscorer Jorn Dekkers liep Stiphout uit naar een 5-3 voorsprong. Via Luc Geurts werd het nog 5-4 maar de punten bleven in Helmond.

HVV Helmond – ASV’33 1-2.
Koploper HVV Helmond leed een zeer verrassende 1-2 nederlaag tegen ASV’33. In de openingsfase was de koploper heer en meester en opende Jordi van Wetten met een strak schot de score, 1-0. ASV’33 bleef echter compact spelen en kwam op gelijke hoogte via Teun van Asten. In de tweede helft begon HVV Helmond te drukken, ASV’33 loerde op een counter en vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kroonde Tim Dubois zich tot matchwinner, 1-2.

Rood-Wit’62 – Mifano 2-1.
Rood-Wit’62 heeft vandaag met de nodige moeite van Mifano gewonnen. Na een kwartier opende Jordi van den Boom de score. Daarna kwam Mifano meer in de wedstrijd, en 5 minuten voor rust trok Ton van der Linden de stand gelijk. Die gelijke stand was van korte duur, want na 2 minuten scoorde Roy van Turnhout de 2-1. In de tweede helft gebeurde er weinig. Mohamed Amezziane kreeg nog een enorme kans op de 3-1, maar hij schoot naast.

EMK – ELI 2-1.
In de strijd om degradatie heeft ELI een onterechte nederlaag geleden op bezoek bij het Nuenense EMK, het werd 2-1. De thuisploeg kwam via een rake kopbal van Bart Dankelman in de achtste minuut op voorsprong. Met een van richting veranderd schot schoot Jordy van den Einden ELI na iets meer dan een kwartier op gelijke hoogte, 1-1. Na exact twintig minuten spelen kwam EMK via Christian Messerschmidt op een hernieuwde voorsprong, 2-1. In de tweede helft was ELI veel sterker en kreeg het een handvol kansen om de gelijkmaker te maken, de ploeg van trainer Michael Thijs slaagde hier echter niet in, eindstand 2-1.

Brandevoort – Bavos 3-1.
De eerste helft was bijna onspeelbaar door de wind en Brandevoort kwam dan ook met geluk op voorsprong nadat een zondagsschot van Wessel Aerts binnenvloog. In de tweede helft nam de wind iets af en kreeg Brandevoort grip op de wedstrijd. Nadat het nog 1-1 werd door een penalty van Tim Seelen kopte Wail Amhaouech de bal tegen de touwen en maakte invaller Stan Cox er op aangeven van Jeroen Grootens 3-1 van na een mooie counter.