Volledig scherm
© FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijnen

Nawid Sadat schiet Unitas’59 in blessuretijd naar koppositie

DERDE KLASSE D ZUID IUnitas’59 won voor de vierde keer op rij (1-2 bij Wilhelmina Boys) en is de nieuwe koploper in de derde klasse D. De Woenselse ploeg nam de eerste plaats over van RPC, dat met 4-2 van MMC Weert verloor.

Wilhelmina Boys - Unitas’59 1-2.
Unitas’59 won verdiend, maar de beslissende 1-2 van Nawid Sadat viel pas in blessuretijd. Vooral voor rust domineerden de bezoekers het duel, maar slaagden er niet in de uitblinkende doelman Tycho Berings te verschalken. Op slag van rust kwam de thuisploeg wel tot scoren, via invaller Eric Witteveen, 1-0. In de 61ste minuut kwam Unitas’59 op gelijke hoogte, een voorzet van de na rust ingevallen Max Leidelmeijer viel binnen, 1-1. Daarna kregen beide ploegen nog goede kansen, maar alleen Sadat trof doel. Hij zag zijn inzet in eerste instantie stranden Berings en prikte in de rebound alsnog raak.

Gestel - DBS 5-0.
Omdat Gestel de kansen niet benutte, gingen beide ploegen met een 0-0 stand rusten. In de tweede helft liep Gestel via snelle aanvallen over DBS heen en werd het via goals van Omer Aydin, Leroy Renders, Adam Abdessalami (strafschop), Henny Noyen en Patrick Kraker 5-0.

Bladella - SBC 3-1.
Bladella had duidelijk het betere van het spel en boekte een terechte overwinning. Cas Vosters en Geert van Overbeek maakten de 1-0 en 2-0, waarna Joep van der Heijden nog voor rust vanaf elf meter de aansluitingstreffer liet aantekenen, 2-1. Bladella verzuimde in de tweede helft lange tijd om SBC op grotere achterstand te zetten. Pas in de 81ste minuut bracht Anel Selimovic de stand op 3-1. SBC kwam met tien man te staan na een rode kaart voor Rob Kapteijns.

MMC Weert - RPC 4-2.
Halfweg de eerste helft kopte Daan Slaats namens RPC de 0-1 binnen. Na rust ging MMC druk zetten en kwam het via Vital Schaeken op 1-1. Daarna kreeg Daan Slaats van RPC een directe rode kaart na een overtreding op de middenlijn. MMC rook bloed en kwam na een fout in de RPC-defensie op 2-1 door Chadly Ouaadi. Met een man minder kopte Kirubel Solomon Gebre Dingil nog wel de 2-2 voor RPC binnen, maar daarna liep MMC uit naar 4-2 door goals van Sven Dierx en Eray Yigitdol.

Tivoli - Hoogeloon 1-3.
Na elf minuten spelen zorgde Richard van den Broek met een schot in de verre hoek voor 0-1. In de 37ste minuut ging de bal na een handsbal van Tivoli op de stip en Yannick Sol schoot vanaf elf meter raak, 0-2. Na een mooie combinatie met Niels Luyten schoot Richard van den Broek in de 56ste minuut de 0-3 binnen. Tivoli kreeg in de 71ste minuut na een ingreep van Hoogeloon-verdediger Rik Michielse een strafschop en die werd verzilverd door Ralf Walravens: 1-3.

Budel - Reusel Sport 1-1.
Halverwege stond het 1-0 voor Budel door een doelpunt van Roel van Geldorp. In de tweede helft kwam Reusel Sport langszij door een benutte strafschop van Tuur de Laat, 1-1.

PSV - Hapert 3-3. 
Na een 0-0 ruststand vielen er in de tweede helft zes doelpunten. Hapert kwam op een 0-2 voorsprong door toedoen van Kevin Raaijmakers en Thom Lauwers, waarna PSV de score omboog naar 3-2 door doelpunten van Sep Drabbels, Rob van der Vorst en Mike Hovestadt. Ruben Hermans bezorgde Hapert nog een punt door in de 85ste minuut de 3-3 te maken.