Volledig scherm
Archiefbeeld: FC Cranendonck © Hennie Roosen

Neerkandia redt punt in blessuretijd, koploper Cranendonck wint met ruime cijfers

Vierde klasse ENeerkandia redt in de blessuretijd nog een punt tegen Maarheeze. Op eigen veld werd het in de slotminuut 2-2 door Jonathan van Bussel. Koploper Cranendonck won met ruime cijfers bij RKMSV: 1-4. Bruheze wint minimaal van Grashoek: 0-1. 

Neerkandia – Maarheeze 2-2.
In een open wedstrijd kregen beide ploegen verschillende mogelijkheden. Maarheeze leek als winnaar uit de strijd te komen maar diep in blessuretijd werd het 2-2. In de eerste helft was het Remy Verhoeven die Maarheeze op voorsprong schoot. Na iets meer dan een uur op het scorebord was het Marijn van Heugten die de stand gelijk trok. De bezoekers kwamen dankzij de tweede treffer van Verhoeven wederom op voorsprong en kregen daarna grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen maar het faalde in de afronding. Diep in blessuretijd schoot Jonathan van Bussel de gelijkmaker tegen de touwen.

Grashoek – Bruheze 0-1.
Bruheze heeft op bezoek bij Grashoek een moeizame 0-1 overwinning geboekt. In de eerste helft had de ploeg van Peter Verstappen een licht overwicht en kreeg Robin Kemper een goede mogelijkheid om de score te openen maar hij faalde in de afronding. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks en het was Niels van Kraaij die de score opende. Daarna drong Grashoek aan en kreeg Bruheze meer ruimte maar dit leverde weinig mogelijkheden op. De overwinning werd vakkundig over de streep getrokken door de Helmonders.

RKMSV – FC Cranendonck 1-4.
Koploper FC Cranendonck won de lastige uitwedstrijd bij RKMSV met ruime cijfers, het werd 1-4 voor de ploeg van Ronny Everaerts. De trainer was na afloop zeer tevreden. ,,RKMSV was thuis nog ongeslagen, het was een pittige wedstrijd maar de overwinning was zeer terecht.” In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het een fysieke strijd. Vijf minuten voor het rustsignaal schoot goalgetter Ralph van Meijl de openingstreffer tegen de touwen en op slag van rust verdubbelde Dré de Leest de marge. Via een vrije trap kwam RKMSV terug in de wedstrijd maar met een knappe volley schoot Rob Slenders op het uur de 1-3 tegen de touwen. Met nog een kwartier op de klok werd de eindstand door Daan Driessen bepaald op 1-4. Doelman Tom van Happen wist tien minuten voor tijd nog een strafschop van RKMSV te stoppen.