Volledig scherm
© FotoMeulenhof

Net geen dubbele cijfers voor Mierlo-Hout, Veldhovense derby prooi voor koploper RKVVO

TWEEDE KLASSE FMierlo-Hout liet geen spaan heel van Beerse Boys: 9-1. De Veldhovense derby werd met 1-0 gewonnen door koploper RKVVO. Valkenswaard liep in de tweede helft weg van tegenstander Oirschot Vooruit: 0-4. 

NWC – Sparta’25 1-2.
Met het nodige fortuin trok Sparta ’25 op bezoek bij NWC de overwinning naar zich toe, de ploeg van Patrick Methorst boog in de slotfase een achterstand om en won met 1-2 op sportpark ’t Root. In de eerste helft gebeurde er weinig waardoor beide teams met de brilstand op het scorebord aan de thee gingen. De tweede helft was enkele minuten bezig toen Chesron Geuns NWC op voorsprong schoot. De thuisploeg kreeg daarna mogelijkheden op meer maar uit het niets kwamen de bezoekers via Daan van Heijnsbergen. De jonge spits schoot vijf minuten voor het laatste fluitsignaal ook de 1-2 tegen de touwen.

Mierlo-Hout – Beerse Boys 9-1.
Op sportpark De Beemd heeft Mierlo-Hout geen spaan heel gelaten van Beerse Boys, de ploeg van Raymond Koenraadt won met liefst 9-1. Al in de tweede minuut opende Jasper Lalisang de score voor de Helmonders. Na twintig minuten stond het via doelpunten van Lalisang en Thom Meeuwsen 3-0. Met zijn derde treffer van de middag zorgde Lalisang voor de 4-0 en Thom Meeuwsen tilde de stand na iets meer dan een half uur naar 5-0. Jannes Mulders redde via een strafschop de eer voor de bezoekers alvorens Chafik Mezziani de ruststand bepaalde op 6-1. In de tweede helft bepaalden Richard Rooijakkers (2) en Dani Deelen de eindstand op 9-1.

EFC – De Valk 1-1.
Het treffen tussen EFC en De Valk leverde geen winnaar op, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht: 1-1. In de eerste helft domineerde de thuisploeg en scoorde Gijs Wuijts de opneningstreffer. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kwam De Valk op gelijke hoogte via Luc Nouwen. De bezoekers kregen daarna kansen op meer maar gescoord werd er niet meer op sportpark De Dieprijt.

RKVVO – Rood-Wit V 1-0.
De Veldhovense derby tussen koploper RKVVO en Rood Wit V werd een prooi voor de ploeg uit Oers. In een slechte wedstrijd kregen beide ploegen in het eerste bedrijf enkele mogelijkheden maar werd er niet gescoord. Rood Wit V was in de tweede helft iets beter maar bleef puntloos dankzij een fraai afstandschot van Nigel Kempers in de blessuretijd.

Braakhuizen – Marvilde 0-3.
Marvilde heeft op bezoek bij Braakhuizen een terechte 0-3 overwinning geboekt. De ploeg uit Veldhoven was veel sterker en kwam via Salim Zeroual in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft verzuimde Marvilde het krachtsverschil uit te drukken in doelpunten. Pas in de laatste tien minuten scoorden Dennis van de Weijer en Rick Janssen waardoor de uitslag werd bepaald op 0-3.

Oirschot Vooruit – Valkenswaard 0-4.
Valkenswaard heeft op bezoek bij Oirschot Vooruit een ruime 0-4 overwinning geboekt. In de eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden om de score te openen maar slaagden hier niet in. In de tweede helft opende Erwin Isbouts vanaf de strafschopstip de score. Niet veel later was Isbouts wederom trefzeker en tilde hij de stand naar 0-2. Via een eigen doelpunt werd het 0-3 en Mitchel Kluijtmans bepaalde de eindstand in de slotfase op 0-4.

Hilvaria – Someren 0-3.
Op bezoek in Hilvarenbeek boekte Someren een ruime 0-3 overwinning op Hilvaria. De gasten waren de hele wedstrijd de betere en stonden na een half uur op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Luc Bouwmans en Koen de Louw. In de tweede helft grossierde Someren in het missen van kansen maar stond de defensie als een huis. Debutant Tim van den Boomen bepaalde in de slotminuut de eindstand op 0-3.