Volledig scherm

Net geen tien doelpunten voor DVS

Vijfde klasse D zuid 1DVS scoort net geen tien keer tegen Terlo: 2-9. Pusphaira wint met 1-3 van Sterksel. Tongelre speelt gelijk op bezoek bij SVSOS: 3-3

Dees – De Bocht’80 0-1.
Al in de tweede minuut legde Gaby Gijzen de bal panklaar voor Mark de Wit, die beheerst de 0-1 scoorde. Op slag van rust leek De Bocht de wedstrijd te beslissen maar een goal van Gijzen werd afgekeurd. In de tweede helft controleerde de bezoekers de wedstrijd en kwamen ze eigenlijk niet meer in de problemen.

Netersel – LSV 3-0.
De wedstrijd ging volledig de kant van Netersel op toch viel pas in de 44e minuut de 1-0 na een mooie combinatieaanval. Daan Michiels mocht afronden. Na rust drukte Netersel door. Een bal werd door de verdediging van LSV uit de goal geslagen: hands. Jaap Walen miste de strafshop niet en maakte de 2-0. LSV kreeg wat halve kansjes werd niet gevaarlijk. In de 83e minuut haalde Joost van den Bisen de trekker over. Hij scoorde uit een voorzet in de verre hoek.

Sterksel – Pusphaira 1-3.
In de zevende minuut kwamen de gasten op voorsprong door een goal van Sander Tax, maar in de twintigste minuut scoorde Ruud van der Velden de 1-1 uit een vrije trap. Vlak voor rust benutte ook Pusphaira een vrije trap. In de tweede helft had Sterksel eigenlijk nauwelijks kansen meer. Pusphaira wist de score in de slotfase nog uit te bouwen naar 1-3.

Terlo – DVS 2-9.
Het regende gisteren doelpunten. Na 23 minuten maakte Jasper Jacobs 0-1. Er leek hoop voor de thuisploeg, want direct daarna kwamen ze op gelijke hoogte door een goal van Hein Hoeks. Vlak voor rust was het niemand minder dan Wester Wester die nog twee keer raakschoot: 1-3. Vlak na de thee ging DVS vrolijk door met scoren. In de 47e minuut was het Rob Verbruggen, in de 60e Jasper Jacobs, in de 66e weer Verbruggen en in de 80e weer Jacobs. Vlak daarna deed de thuisploeg nog iets terug door middel van een goal van Daan Wouters: 2-7. Direct daarna echter scoorde Wester alweer en niet veel later Jacobs. Eindstand 2-9.

Knegselse Boys – EDN’56 0-0.
Knegselse Boys domineerde de wedstrijd en stond verdedigend sterk. In de eerste helft kreeg Lars Kuijken een aantal goede mogelijkheden maar hij kwam niet tot scoren. In de tweede helft kregen de bezoekers de uitgelezen kans op een voorsprong. Ward van Dorst kwam één op één te staan met keeper Robin van Bree, maar raakte de paal. De thuisploeg kreeg nog legio kansen maar kwam niet tot scoren.

Casteren – Dosko ’32 3-4.
Al na vijf minuten scoorde Ardjan Fleerakkers de 0-1 met een fraaie stift, waarna Van Woerkom tien minuten later de score verdubbelde. De wedstrijd leek gespeeld maar na een overtreding op Richard Swaans benutte hij zelf de strafschop: 1-2. Daarna gingen de bezoekers weer vol op de aanval wat resulteerde in doelpunten van Thijs Berendsen en Ardjan Fleerakkers en een 1-4 voorsprong vlak voor rust. Vlak na rust bracht Willem van Rijthoven weer wat spanning terug met een rollertje in de rechterhoek en in de 58e minuut scoorde zijn ploeggenoet Pim Smolders nadat hij de verdediger uitkapte en hard in de korte hoek schoot. Daarmee stond de eindstand van 3-4 al op het scorebord.

SVSOS – Tongelre 3-3.
SVSOS begon sterker en maakte een gretige indruk. Toch eindigde de eerste helft in 0-0. Na rust werd het snel 1-0 maar twee minuten later wist Boubou Gansiry Dioum de bezoekers alweer op gelijke hoogte te brengen. In de 66e minuut kreeg Tongelre een vrije trap mee die ongenadig hard werd binnengeschoten door Yavuz Yildiz: 1-2. In de 84e minuut kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte, maar drie minuten later tekende Boubou Gansiry Dioum voor z’n tweede na een counter. Toch gingen de drie punten na een late gelijkmaker niet mee naar Tongelre.

.