Volledig scherm
© RGB Stock

Nieuw Woensel gedegradeerd; Bergeijk besluit seizoen met grootste overwinning

VIERDE KLASSE F ZUID 1Nieuw Woensel heeft met 2-3 verloren van Steensel, hierdoor zijn ze gedegradeerd naar de vijfde klasse. Bergeijk haalt in de laatste pot van het seizoen nog even flink uit. Tegen Acht werd het 5-0.

Nieuw Woensel – Steensel 2-3.
Voor rust name Steensel een 0-3 voorsprong. De Steenselse doelpunten kwamen op naam van Marijn van de Ven, Thomas van Woerkum en Pieter Verwimp. Na de pauze begon Neuw Woensel aan een inhaalrace die door doelpunten van Leroy Visser en Johnny van Veen eindigde bij 2-3. Hierdoor is Nieuw Woensel gedegradeerd naar de vijfde klasse

Vessem – HMVV 0-0.
Voor rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van HMVV. Vessem blonk uit in het missen van de fraaiste mogelijkheden. Ruststand 0-0. De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. Een drukkend Vessem en een verdedigend HMVV. Doelpunten bleven echter uit.

Bergeijk – Acht 5-0.
In de laatste competitiewedstrijd heeft Bergeijk de grootste overwinning behaald. Acht was een willig slachtoffer aangezien er voor hen geen belangen meer waren. Bergeijk werd tevens winnaar van de derde periode waar het in een thuiswedstrijd Vlijmense Boys zal treffen. Bergeijk startte voortvarend en al binnen 25 minuten werd een voorsprong van 3-0 uitgespeeld via doelpunten van Piet Michielse (7e minuut), Lars Luijten (18 e minuut) en Gijs Jansen (24e minuut). Hierna hielden de ploegen elkaar in evenwicht en kreeg ook Acht kansen maar Bergeijk-doelman Daan Bauhaus was steeds de baas. In de slotfase liep Bergeijk uit naar 5-0 via een mooi intikkertje van Gijs Jansen (80e minuut) en via een goal van Koen van Woerkum in de slotminuut.

ZSC – Waalre 4-3.
Kees Uijthoven zette Waalre in de 14e minuut op voorsprong, 0-1. In de 26e minuut tekende Juul Huijbers voor de gelijkmaker, 1-1. Drie minuten later was het door Gijs van den Boomen ineens 2-1. Na de rust kwam Waalre feller uit de kleedkamer. Dit resulteerde in een 2-3 voorsprong. Eerst kopte Kees Uijthoven de 2-2 binnen. Vervolgens zorgde Joey Gang in de 63e minuut voor de 2-3 voorsprong. ZSC wist in de slotfase de stand een gunstige aanzicht te geven. Na goed voorbereidend werd van Dirk Hoeks kon Olav Kuijlaars in de 90e minuut de gelijkmaker binnen tikken (3-3) en in blessuretijd besliste Dirk Hoeks de wedstrijd, 4-3. Piet van Och en Dirk Hoeks van ZSC werden gehuldigd voor hun 250e wedstrijd.

EMK – Hoogeloon 2-2.
De thuisploeg leek bij rust met een 2-0 voorsprong op rozen te zitten. Christian Messerschmidt en Bas Verberne namen de Nuenense doelpunten voor hun rekening. Na de pauze kwam kampioen Hoogeloon sterk terug. Niek van den Broek liet zeven minuten na de pauze 2-1 aantekenen. Vier minuten voor tijd werd het 2-2 door toedoen van Jan van Rooy.

De Raven – Woenselse Boys 2-2.
De thuisploeg had bij rust een 1-0 voorsprong op zak door een treffer van Gijs Wuijts. Met de pauze kwamen de bezoekers verrassend sterk terug. Luc Geurts trof tweemaal doel, 1-2. In de slotfase werd het alsnog 2-2. Niels Peeters nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

RKDSV – SDO’39 1-0.
Voor rust werd er niet gescoord. Uiteindelijk bleek het doelpunt van Thom Schepens van de thuisploeg in de tweede helft voldoende voor de overwinning voor de ploeg uit Diessen.