Volledig scherm
Archieffoto © RGB Stock

Nieuw Woensel is de nieuwe koploper; Fiducia onterecht onderuit

Vijfde klasse ENieuw Woensel mag zich door een ruime overwinning op Irene de nieuwe koploper noemen. Fiducia leed op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen Odiliapeel

VCO – Nederwetten 2-0.
Op bezoek bij VCO in Zeeland heeft Nederwetten een terechte 2-0 nederlaag geleden. In een wedstrijd die het aanzien niet waard was waren de kansen schaars. Na iets meer dan een uur op de klok werd een fout in de defensie van Nederwetten afgestraft: 1-0. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg VCO een strafschop en werd de eindstand bepaald op 2-0.

Fiducia – Odiliapeel 1-3.
Op sportpark De Blaarpeel leed Fiducia een onterechte nederlaag tegen Odiliapeel, het werd 1-3. De ploeg van trainer Rene van Schijndel begon slap aan de wedstrijd en keek al na twintig minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Daarna trok Fiducia het initiatief naar zich toe en kwam het via een doelpunt van Pieter Ploegmakers terug in de wedstrijd. In de tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel en raakte het paal en lat. De gelijkmaker hing in de lucht maar de bezoekers counterden naar de 1-3.

Nieuw Woensel – Irene 5-1.
Dankzij een ruime 5-1 overwinning op Irene is Nieuw Woensel de nieuwe koploper in de vijfde klasse E. De thuisploeg begon sterk en kwam via Giovanni Bansradj in de openingsfase op voorsprong. Met een prachtige vrije trap verdubbelde Tim Nelemans de voorsprong. Nog binnen het half uur viel de 3-0 van de voet van Max Brockbernd. Irene deed kort daarna iets terug maar dankzij treffers van Nelemans en Bansradj werd de ruststand bepaald op 5-1. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

Elsendorp – FC Uden 1-2.
Elsendorp heeft de wedstrijd tegen FC Uden met 1-2 verloren, de ploeg van trainer Marcel Verberkt was de gehele wedstrijd de betere maar had pech in de afronding. Bruno Ribeiro was in de openingsfase dichtbij de openingstreffer maar hij zag zijn schot knap gekeerd worden. Bryan Bouw faalde ook in kansrijke positie. Vijf minuten voor het rustsignaal kwam FC Uden tegen de verhouding in op voorsprong. De tweede helft was amper bezig of de thuisploeg kreeg een strafschop, deze werd feilloos benut door Leandro Ribeiro. Jordy de Vries was tot tweemaal toe dichtbij een voorsprong maar zijn inzetten gingen via paal en lat terug het veld in. Na iets meer dan een uur spelen counterde FC Uden naar een hernieuwde voorsprong. Elsendorp drong daarna aan, kreeg veel kansen maar scoorde niet meer.