Volledig scherm
Op bezoek bij WHV pakte Fiducia het eerste punt van het seizoen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Nieuw Woensel vermaakt publiek, Fiducia heeft eerste punt binnen

VIJFDE KLASSE EHet publiek bij Nieuw Woensel - FC Uden werd met negen treffers de grote winnaar.

Keldonk – Elsendorp 1-4.
Na een stuk of tien grote kansen voor Elsendorp scoorde Leandro Ribeiro in de 32ste minuut de 1-0. Vlak voor rust zorgde een moment van onachtzaamheid bij Elsendorp voor de gelijkmaker 1-1. In de tweede helft kwam Sam van de Wetering in de ploeg. In de 55ste minuut liet hij van zich horen door een bal in de kruising te schieten: 1-2. Een minuut later nam Dick de Bruijn hier een voorbeeld aan en schoot op zijn beurt ook de bal in de bovenhoek: 1-3. Schoot hem in de kruising. In de 70ste minuut maakte Dick de Bruijn er nog 1-4 van.

Irene – Ollandia 0-3.
Irene – Ollandia was eenrichtingsverkeer richting het doel van Irene. Maar pas in de tweede helft vielen de doelpunten. In de 50ste minuut opende Robert Erven de score: 0-1. Eén minuut later verdubbelde diezelfde Robert Erven de score: 0-2. In de 85ste minuut tekende Steven van Dijken voor de eindstand: 0-3.

WHV – Fiducia 2-2.
Fiducia heeft zich herpakt na de flinke tik van vorige week tegen MVC. De ploeg speelde met 2-2 gelijk op bezoek bij WHV. “Een meer dan terecht punt”, zei trainer Rene van Schijndel na afloop. In de 25ste minuut zetten Toon van Zeeland Fiducia op een 0-1 voorsprong. Kort voor rust maakte WHV de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft keek Fiducia tegen een achterstand aan: 2-1. In de 80ste minuut kreeg Fiducia een penalty wegens een handsbal. Wim van den Berg benutte deze en zette daarmee de eindstand op het scorebord: 2-2.

Nieuw Woensel – FC Uden 5-4.
Nieuw Woensel trok in een doelpuntrijk duel aan het langste eind. Jordy van Kesteren kopte na 7 minuten de 1-0 binnen. FC Uden kwam hierna op gelijke hoogte en even later zelfs op voorsprong: 1-2. Uit een voorzet kopte Jens van Mill de 2-2 binnen en niet veel later reageerde Max Brockbernd alert op een slecht gepareerde bal: 3-2. Nog voor rust stond het alweer gelijk op sportpark Bokt. In de tweede helft was het weer Max Brockbernd die scoorde. Dit keer een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied: 4-3. FC Uden kwam niet lang daarna weer op gelijke hoogte: 4-4. In de 86ste minuut zorgde Tim Nelemans voor de drie punten voor de thuisploeg door een penalty te benutten: 5-4.

FC De Rakt – Nederwetten 2-1.
Nederwetten speelde een prima wedstrijd tegen FC De Rakt. Alleen trok op het laatste moment toch aan het kortste eind. Na een halfuur spelen mistte Christian Baaten een honderd procent kans voor Nederwetten. Qua gevaar bleef het daarbij in de helft voor de ploeg van Henri Maas. In de 43ste minuut keek Nederwetten tegen een 1-0 achterstand aan. Na rust begon de ploeg van Maas weer sterk aan de wedstrijd. In de 55ste minuut resulteerde dit in de 1-1. Toon van Rooi werkte de bal binnen op aangeven van Christian Baaten. Daarna ging de wedstrijd op en neer. Uiteindelijk verloor Nederwetten de wedstrijd in de 90ste minuut alsnog. De bal werd uit een corner na een scrimmage in het doel van Nederwetten gewerkt: 2-1.