Volledig scherm
© Jurriaan Balke

Nieuw Woensel wint van team vol festivalgangers: “Sommigen gingen te hard en waren er met hun hoofd niet bij”

Nieuw Woensel heeft met 3-0 gewonnen van een team vol festivalgangers. De hele selectie van tegenstander  SDO'39 was naar ELSOM Reusel Open Air en dat was volgens de trainer te merken. “Verliezen kan, maar de manier waarop niet.”

Bergeijk – Vessem 1-0.
Bergeijk heeft revanche op zichzelf genomen na de zeperd van vorige week. Nu werd, weliswaar nipt, gewonnen van Vessem. In de laatste minuut was Jari Kok de matchwinner voor de thuisploeg, 1-0.

ZSC – HMVV 2-1.
De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. In de 28e minuut soleerde Gijs van den Boomen door de verdediging van HMVV en gaf de bal panklaar aan Lars Heesakkers die simpel voor de 1-0 zorgde. ZSC had niet lang plezier van de voorsprong want twee minuten later was het alweer gelijk. Na een snelle aanval kwam Bart van Limpt vrij voor doel maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal aan Roy van Strijdhoven, 1-1. Twaalf minuten voor tijd was het raak voor ZSC. Uitblinker Lars Heesakkers schoot via de handen van de doelman raak, 2-1.

De Raven – Waalre 3-1. 
Voor rust nam de thuisploeg de leiding door een treffer van Gijs Wuijts, 1-0. Het duurde tot twintig minuten voor tijd voordat Waalre op gelijke hoogte kwam door toedoen van Kees Uythoven, 1-1. Uiteindelijk trok de thuisploeg de zege toch naar zich toe door doelpunten in de slotfase van Niels Peters en Huib Borrenbergs, 3-1.

EMK – Acht 1-1.
Bij rust stond er een 1-0 stand op het scorebord. Het Nuenense doelpunt kwam vlak voor rust op naam van Christiaan Messerschmidt. Dertien minuten na de pauze kwam Acht verdiend op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Roy Roestenburg, 1-1.

RKDSV – Hoogeloon 2-3.
Kampioen Hoogeloon deed haar sportieve plicht en won bij RKDSV, 2-3. In de zesde minuut opende Sam de Laat de score, 0-1. Binnen drie minuten keek Hoogeloon tegen een 2-1 achterstand aan. Zeven minuten voor rust bracht Sjoerd de Laat op aangeven van Hans van der Heijden de stand op 2-2. Nog voor rust werd oor een doelpunt van Niek van den Broek de 2-3 eindstand bereikt.

Nieuw Woensel – SDO’39 3-0.
Nieuw Woensel boekte een meer dan verdiende overwinning op een tegenvallend SDO’39, Voor rust kwam de thuisploeg verdiend op 1-0 door een treffer van Mitchel Kluijtmans. Na de pauze liepen de Eindhovenaren gemakkelijk weg van SDO’39. Wederom Mitchel Kluijtmans en Johnny van Veen troffen doel, 3-0. Een aantal spelers van SDO had bij Elsom Open Air in Reusel te diep in het glaasje gekeken. ,,Mijn hele selectie was daar en dat was op zich niet erg, maar sommigen gingen te hard en waren er met hun hoofd niet bij. Misschien is dit hard om te zeggen, maar ik was hier in de rust best boos om. Verliezen kan, deze manier waarop niet”, besloot Gevers.

Steensel – Woenselse Boys 3-2.
De bezoekers kwamen op voorsprong door een benutte strafschop van Eray Toprak, 0-1, Uit een fraaie combinatie maakte Marijn van de Ven de 1-1 gelijkmaker. Door een eigen doelpunt van Maarten Daniëls namen de Eindhovenaren een 1-2 voorsprong. Ver in blessuretijd boog Steensel de achterstand om in een overwinning. Luuk van Hoof (96e minuut) en Robin Lepelaars (98e minuut) werden de matchwinners van de thuisploeg.