Volledig scherm
Nijnsel kampioen © © Orange Pictures / Joris Verwijst

Nijnsel zet kroon op het werk met veertiende zege op rij

Vierde klasse INijnsel keert volgend seizoen na een jaar afwezigheid terug in de derde klasse. De ploeg kroonde zich zondagmiddag tot kampioen in 4I door voor de veertiende keer op rij een overwinning te behalen. Ditmaal werd Nulandia aan de zegekar gebonden: 2-1. Boskant speelde zich veilig door winst op Vorstenbossche Boys.

Nijnsel - Nulandia 2-1.
Subtopper Nulandia gaf goed partij in de kampioenswedstrijd van Nijnsel. In de 30ste minuut kwam de thuisploeg op gelukkige wijze aan de openingstreffer, een verdediger van Nulandia werkte de bal onder druk van Nijnsel-spits Stefan Hulsen in eigen doel, 1-0. Twee minuten later trok Nulandia-aanvaller Tom van de Ven de stand weer gelijk. In de 64ste minuut was Nijnsel-topschutter Stefan Hulsen met een kopbal dicht bij de 2-1. Koud in het veld bracht invaller Nick Dortmans Nijnsel op voorsprong. Hij troefde een verdediger van Nulandia af en werkte de bal voorbij keeper Stijn van der Donk, 2-1. Voor Dortmans een mooi afscheid. Hij gaat evenals verdediger Harold van de Laar komend seizoen in een lager team van Nijnsel voetballen. Verder blijft de selectie van trainer Tim de Wert intact.

Boskant - Vorstenbossche Boys 4-1.
Na uit de vorige negen wedstrijden slechts één punt behaald te hebben, boekte Boskant eindelijk weer een zege. Door die overwinning verzekerde Boskant zich meteen van lijfsbehoud in de vierde klasse. De doelpunten van Boskant werden gemaakt door Steff van de Laar (2), Rens van de Wijdeven en Glenn van der Heijden.