Volledig scherm
© RGB Stock

Noodkreet vanuit derdeklasser vv BES

Een noodkreet vanuit de grensstreek. In Borkel en Schaft schreeuwt men bij de plaatselijke trots vv BES om nieuwe spelers. De club met drie seniorenteams en een dameselftal dreigt volgend seizoen ten onder te gaan aan een gebrek aan voetballers. En dat voor de club die vorig seizoen met het eerste team glansrijk kampioen werd in de vierde klasse en momenteel een voorlaatste plaats inneemt in de derde klasse D.

De vereniging van sportpark De Brug deed dit seizoen al een fikse aderlating doordat er geen jeugd meer actief is. Secretaris Dirk Rooijakkers ziet het met lede ogen aan. ,,We zijn maar een kleine dorpsgemeenschap in de gemeente Valkenswaard. Al jaren hebben we een smalle selectie en toch hebben we afgelopen jaar de titel behaald. Uniek voor een kleine club als BES. Maar na dit seizoen stoppen er een aantal spelers.''

 1. Rood Wit'62 doet goede zaken met zege op Lierop; ONDO verslaat RKSVO
  VIERDE KLASSE (ZUID 2)

  Rood Wit'62 doet goede zaken met zege op Lierop; ONDO verslaat RKSVO

  Rood Wit'62 - SV Lierop 2-1. Rood Wit'62, De ploeg van trainer Pim Kornuyt, behaalde drie kostbare punten in de strijd om lijfsbehoud. Onverdiend was de zege van Rood Wit'62 niet. De Helmondse ploeg was sterker en speelde beter verzorgd voetbal dan de bezoekers uit Lierop. Dat voorkwam niet dat Thijs van Heugten het bezoekende team halverwege de eerste helft op voorsprong zette. Tien minuten later trok Mohammed Oubenqassou echter alweer de stand gelijk. Harm Vincent ontpopte zich echter na bijna een uur tot matchwinner door de 2-1 te scoren.
 2. Duur puntenverlies voor EFC, koploper Someren loopt uit door nipte zege
  TWEEDE KLASSE F

  Duur puntenverlies voor EFC, koploper Someren loopt uit door nipte zege

  NWC - EFC 2-0. Duur puntenverlies voor nummer twee EFC, dat op bezoek bij laagvlieger NWC met 2-0 onderuit ging. De achterstand van EFC op koploper Someren is opgelopen naar vijf punten. De Eerselse bezoekers hadden veel balbezit, maar waren niet in beste doen. Voor rust raakte Max van Limpt van EFC de paal, waar NWC wel scoorde via Teun van Erp, 1-0. In de tweede helft zette EFC druk, maar de thuisploeg bleef makkelijk overeind en na een uur spelen maakte Van Erp de 2-0. EFC eindigde de wedstrijd met tien man: Jesse van Gerwen pakte tweemaal geel. Het is de tweede nederlaag op rij voor EFC, dat begin februari ook met 0-1 verloor van Heeze.
 3. Handel kan voorsprong twee keer niet vasthouden
  DERDE KLASSE D (ZUID 2)

  Handel kan voorsprong twee keer niet vasthouden

  Berghem Sport – Handel 3-2. Op Sportpark de Koppelsteeg wist de ploeg van Tom Jacobs geen punten mee terug naar Handel te nemen. Jeff Rijksen zorgde er al na een minuut voor dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Vijf minuten later werd de stand echter alweer gelijk getrokken uit een hoekschop. Op identieke wijze als de openingstreffer wist Rijksen Handel opnieuw op voorsprong te brengen. Andermaal konden ze niet lang genieten van de voorsprong. Opnieuw werd er uit een corner gescoord. Tien minuten na rust was de thuisploeg voor het derde maal trefzeker uit een dood spelmoment. Dit bleek tevens de eindstand.