Volledig scherm
© Leo van Overbeek

Nuenen begint 2020 teleurstellend

HoofdklasseNuenen is het jaar teleurstellend begonnen. De groen-witten waren sinds begin december ongeslagen, maar op bezoek bij Silvolde werd zondag met 2-0 verloren.

In een van twee kanten slechte wedstrijd, op een moeilijk bespeelbaar veld, deed Nuenen niet veel onder voor de Gelderse tegenstander. Wel kreeg Silvolde in de eerste helft een uitgelezen kans op 1-0, toen de scheidsrechter de bal in de 26ste minuut op de stip legde. ,,Dat was onterecht. Een speler van Nuenen kreeg de bal op het bovenbeen, maar de scheids dacht aan hands”, aldus Jeroen Keeris, doelman van Nuenen. ,,Het was dus eigenlijk gerechtigheid dat ik de strafschop stopte.”

Dankzij Keeris was 0-0 de ruststand en in de tweede helft waren er kansjes over en weer. Er moest een van richting veranderd schot aan te pas komen om de ban te breken, na 76 minuten spelen, 1-0. ,,Het was eigenlijk een 0-0 wedstrijd. Lange ballen en vechtvoetbal. Maar zij trokken aan het langste eind”, aldus Keeris, die kort na de 1-0 nog een bal uit de kruising plukte, maar in blessuretijd alsnog de 2-0 van Silvolde moest incasseren. 

,,Dit is zeker niet hoe we het nieuwe jaar wilden beginnen. Die gifbeker is nog steeds niet helemaal leeg, want het zat opnieuw niet mee. We moeten nu niet meer naar de ranglijst kijken, maar gewoon naar onszelf en een paar keer zien te winnen.”

Opstelling Nuenen: Keeris; Van Bokhoven, J. van den Berk, Wapenaar, Bots; Fecunda, Van Gool, Van den Broek (75. De Jong), Strijbosch (80. Al-Anany); M. van den Berk (60. Teunissen), Philippart.