Volledig scherm
Voetbal © pxhere

Nuenen dames hebben periodetitel binnen, FC Eindhoven wint met veel moeite van hekkensluiter

VROUWENVOETBALHet was de extra tijd die de vrouwen van FC Eindhoven uiteindelijk een overwinning tegen hekkensluiter Woezik bracht, 0-1. De dames van RKSV Nuenen wonnen met 0- 3 op bezoek bij Orion en stelden daarmee de periodetitel veilig. 

Topklasse: Woezik - FC Eindhoven-: 0- 1.
De eerste kans was voor Woezik. De bal sprong echter in de tweede minuut al via de binnenkant van de paal weer het veld in. Ook FCE kreeg kansen. Maran van Erp mocht alleen op het doel van Woezik af, maar zag haar schot net naast gaan. Ilse van Esch trof even later de paal. Na rust golfde het spel op en neer. Waar iedereen zich al verzoende met het eerste punt voor Woezik, werd in blessuretijd Juul Santema de diepte ingestuurd. Beheerst prikte Santema raak, 0-1. FC Eindhoven blijft daardoor een stevige middenmotor.

Hoofdklasse: Buitenveldert - Someren/NWC 2-0. 
De dames van Someren/NWC waren beter maar verloren onterecht op bezoek bij Buitenveldert met 2-0. Vanaf de eerste minuut drong het team van Ivo Veltrop aan. Voetballend was Someren/NWC een maatje te groot voor de thuisploeg. Na ruim een half uur kwam Buitenveldert tegen de verhouding op voorsprong uit een corner. Na de goal ging Someren/NWC mee in het matig voetbal van de thuisploeg. In de tweede helft domineerde de Brabanders zonder echt gevaarlijk te worden. Tien minuten voor tijd had Lotte van Mourik de gelijkmaker op haar schoen maar de inzet ging net naast. De counter die daarop volgde gooide het duel in het slot: 2-0. Aan de tweede treffer van Buitenveldert hing een luchtje van buitenspel maar de scheids negeerde de Somerense assistent. In de slotfase miste Buitenveldert nog een strafschop.

Eerste klasse: Orion - Nuenen 0-3.
De eerste periode is definitief in het bezit van de vrouwen van Nuenen gekomen. Door een overtuigende 0-3 overwinning bij naaste concurrent Orion in Nijmegen zijn de groenwitten in de race om de eerste periodetitel niet meer te achterhalen. Binnen een half uur was de wedstrijd beslist en stond Nuenen op een veilige 0-3 voorsprong. De doelpunten kwamen op naam van Lotte van Herk, Fem van Empel en Hennen Dira. Daarna kwam Nuenen niet meer in de problemen.

HRC’14 – Nijnsel 1-1.
De ploeg van coach Marijke Verheijen vergat voor rust zichzelf te belonen. Na de pauze was het duel meer in evenwicht, Onverwacht kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Uiteindelijk kwam Nijnsel terug tot 1-1 door een doelpunt van trainer/coach Marijke Verheijen die vanwege personele problemen zelf de voetbalschoenen had aangetrokken.