Volledig scherm
Nuenen op archiefbeeld. © Richard van Hoek Fotografie

Nuenen dankt doelman Keeris na zege bij RKAVV

HOOFDKLASSE BNuenen boekte zaterdagavond een minimale 0-1 zege bij RKAVV uit Leidschendam en daar kwamen de bezoekers goed mee weg. Het was voor Nuenen de derde overwinning van het seizoen.

De equipe van trainer Jan Poortvliet had de wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen. Thom van de Donk prikte in de zestiende minuut raak na een goede combinatie en bij die goal had het niet hoeven blijven. Sam Strijbosch en Jamey Raas kregen kansen op een grotere voorsprong, maar vonden het doel niet.

Doelman Keeris

Het niveauverschil met de tweede helft was vervolgens groot. Nuenen werd na rust in de verdediging gedrukt en stond bij fases met de rug tegen de muur. Doelman Jeroen Keeris keepte een uitstekende wedstrijd en zorgde ervoor dat Nuenen ondanks een regen aan kansen voor de thuisploeg de nul hield en zo drie punten mee kon nemen.

,,We hadden het eerder moeten beslissen”, vond Poortvliet. ,,Naar mijn bescheiden mening hadden we bij rust met 0-3 voor moeten staan. De tweede helft was compleet anders en het verschil met voor rust was veel te groot. Jeroen Keeris heeft ons uiteindelijk gered.”

Nuenen: Keeris; Van Bokhoven, Verkuyl, Peters, Teunissen; Van Gool (75. Bots), Van Stipdonk, Raas; Strijbosch (61. Kreekels), Van de Donk, Karatas (61. Van den Berk).