Volledig scherm
Jan Poortvliet. © Soccrates/BSR Agency

Nuenen keihard onderuit bij promovendus: ‘7-0 doet pijn’

Hoofdklasse BNuenen heeft op bezoek bij promovendus Juliana’31 in Malden een pak slaag gekregen. In de eerste competitiewedstrijd verloor het elftal van trainer Jan Poortvliet met liefst 7-0.

Nuenen kreeg in de openingsfase nog wel de eerste kansen van het duel. Patrick Phillippart, overgekomen van Geldrop, schoot in de achtste minuut over bij Juliana’31- doelman Kevin de Bruin. De bezoekers, waarbij middenvelder Colin van Gool de aanvoerdersband droeg, waren lange tijd de betere ploeg en claimden vlak voor rust een strafschop.

Dat verzoek werd niet gehonoreerd, waarna de thuisploeg nog in het eerste bedrijf twee keer toesloeg. In de 42ste minuut maakte Jens Rossen uit een corner 1-0 en twee minuten later zorgde Jay van Boxtel voor 2-0.

In mineur

In de tweede helft kon de thuisploeg de voorsprong snel vergroten. Twan Smits, Vincent van Beek (tweemaal), Jeroen Meijers (strafschop) en Bob Rossen lieten de stand tussen de 55ste en 83ste minuut oplopen tot 7-0.

,,We zijn even in mineur, want 7-0 doet pijn”, reageerde trainer Poortvliet. ,,In de eerste helft zag het er nog schitterend uit, na rust was duidelijk te zien dat we fysiek nog niet klaar zijn. Nu hebben zij drie punten en een mooie avond en gaan wij op naar volgende week.”

NUENEN: Keeris; Van Bokhoven (61.Teunissen), Wapenaar, Valies, Maas; Van Gool, De Jonge, Strijbosch; Fecunda (55. Gielis), Van den Broek (46. Karatas), Phillippart.