Volledig scherm
© RKSV Nuenen

Nuenen viert feest na eerste overwinning

HOOFDKLASSE BTien wedstrijden moest RKSV Nuenen wachten op de eerste driepunter. Thuis tegen IFC was het moment eindelijk daar: 1-0.

,,Ik ben echt zó blij”, vertelde Nuenen-middenvelder Lars van Stipdonk na de eerste seizoenszege. ,,Eindelijk. Iedereen was er echt aan toe. De sfeer wordt natuurlijk ook steeds slechter als je maar blijft verliezen. We hebben net wel een paar biertjes gedronken op de winst en de kantine zit flink vol. Dit doet ons écht goed.”

Het felle en dreigende Nuenen kwam halverwege de eerste helft op voorsprong tegen de hoogvlieger uit Hendrik-Ido-Ambacht, die momenteel de vijfde plek bezet. Colin van Gool profiteerde van een defensieve uitglijder en tekende voor 1-0.

IFC begon sterk aan de tweede helft, raakte tweemaal de paal, maar na een kwartier ging de storm liggen en was Nuenen weer de betere partij. ,,Ik sprak op het veld een speler van IFC, die zei dat ze moeten promoveren omdat er veel geld ingepompt is. Daarom is deze zege extra mooi”, aldus Van Stipdonk, wiens ploeg naliet in het restant van de wedstrijd de 2-0 te maken.

Opstelling: Keeris; Van Bokhoven, Maas, Wapenaar, Philippart; Van Gool, Bálint, Van Stipdonk; Fecunda, Van den Broek, Strijbosch.