Volledig scherm
Chesron Geuns heeft zojuist NWC op een 3-1 geschoten/ © ERWIN GOOSSENS

NWC blijft foutloos, Helmondia boekt ruime zege bij IVO

NWC - Oranje Zwart 4-1.
De Astense ploeg mag zich na drie competitieduels koploper noemen. Oranje Zwart werd op ’t Root met vrij ruime cijfers opzij gezet. De Helmondse ploeg begon voortvarend en kwam op voorsprong via Christiaan van Veen, die een scherp genomen vrije trap binnentikte. Toch ging NWC met een voorsprong rusten. Eerst wist Tijs van Tilburg een rebound in het doel achter Oranje Zwart-goalie John Nelissen te schuiven, daarna scoorde op aangeven van Jeroen van Deursen Van Tilburg opnieuw. Door doelpunten van Chesron Geuns en Jeroen van Deursen liep NWC na de thee uiteindelijk uit naar een overtuigende zege.

Liessel - HBSV 1-0.
Op sportpark De Smeltkroes heeft Liessel de tweede overwinning van het seizoen geboekt door HBSV met 1-0 te verslaan. In de eerste helft was de thuisploeg sterker en kreeg het via Luuk Engels een ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen maar hij faalde vanaf de strafschopstip. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en werd uiteindelijk de score geopend door Luuk Engels die met een droge knal de doelman wist te verschalken: 1-0. De thuisploeg kreeg daarna verschillende mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar slaagde hier niet in. De overwinning kwam echter nooit in gevaar.

IVO - SC Helmondia 1-5.
Op bezoek in Velden heeft SC Helmondia de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Juan Bonilla won met liefst 1-5. Na zes minuten was het Luigi Burhennen die een vrije trap achter de Limburgse doelman wist te schieten: 0-1. De thuisploeg kwam tien minuten later op gelijke hoogte maar nog voor het rustsignaal was het SC Helmondia dat weer aan de leiding kwam na een treffer van Railly van de Beek. In de tweede helft was SC Helmondia heer en meester en dit resulteerde in drie treffers: Kadir Budaklier, Luigi Burhenne en Amos Letwory zorgden voor een 1-5 eindstand. 

  1. Nijnsel profiteert van verdedigende wissels Cito en steelt een punt: 2-2
    VIERDE KLASSE I

    Nijnsel profiteert van verdedigen­de wissels Cito en steelt een punt: 2-2

    Cito - Nijnsel 2-2. Cito was voetballend duidelijk de bovenliggende partij, maar verzuimde lange tijd de kansen af te maken. Vlak voor rust werd de wedstrijd gestaakt wegens commentaar van Cito-supporters op de scheidsrechter. Een kwartier later werd de wedstrijd hervat en al snel kreeg Cito een strafschop. De arbiter nam een handsbal waar, maar bij Nijnsel zagen ze dat anders. De penalty werd verzilverd en na rust kwam Cito op 2-0. De thuisploeg haalde vervolgens twee spitsen naar de kant en bracht verdedigers in het veld, waarna Nijnsel met het eerste schot op doel scoorde. Een afstandspoging van Frenk Remeysen viel binnen, 2-1. Nijnsel ging opportunistischer spelen, zonder echt gevaarlijk te worden, maar na een mooie beweging maakte Stefan Hulsen in de 86ste minuut de 2-2.