Volledig scherm
Roel Nabuurs trainer van NWC had vandaag het nodige geluk op bezoek bij MVC '19 © NWC

NWC ontsnapt in slotfase aan puntverlies

DERDE KLASSE CKoploper NWC leek op bezoek bij MVC '19 puntverlies te leiden maar twee treffers in de slotfase bezorgden de koploper alsnog de overwinning.

MVC ’19 – NWC 1-2.
Koploper en aanstaand kampioen NWC heeft in Maasbree een benauwde 1-2 overwinning geboekt op bezoek bij MVC ’19. De thuisploeg mocht lang hopen op een stunt maar twee treffers in het laatste kwartier bezorgden NWC alsnog de overwinning. Doelman Gijs Brüsewitz blonk in de eerste helft uit aan de zijde van NWC: al na tien minuten redde kwam hij als winnaar uit de strijd toen Daan Peters van de thuisploeg vrij voor zijn doel verscheen. In de laatste vijf minuten bracht de sluitpost tot twee keer toe redding op een inzet van Clim Moonen. De koploper kreeg via Jeroen van Deursen twee goede mogelijkheden maar moest met een 0-0 tussenstand aan de thee. De tweede helft was amper drie minuten bezig toen MVC ’19 op voorsprong kwam: Clim Moonen wist nu wel te scoren: 1-0. Op het uur hield Brüsewitz zijn team in de wedstrijd door een inzet van MVC ’19 captain Ron van den Kerkhof te keren. Met nog twaalf minuten op de klok kwam NWC uit het niets op gelijke hoogte toen Tijs van Tilburg een vrije trap binnen schoot. Twee minuten later werd Van Tilburg de matchwinner door van afstand raak te schieten: 1-2.

SC Helmondia – Melderslo 3-1.
Tegen nummer laatst Melderslo kende SC Helmondia een geweldige start. Vrij voor het doel wist Amos Letworry de ploeg van Juan Bonilla al in de tweede minuut op voorsprong te schieten. Na iets meer dan tien minuten kreeg de thuisploeg een corner. Hoog boven iedereen uit kopte Brian Peerenboom de bal hard op de lat. Na iets meer dan een half uur werd het 2-0 voor SC Helmondia. Wederom was het Letworry die een vlotte aanval doeltreffend wist af te ronden. Pal voor het rustsignaal kwam Melderslo terug in de wedstrijd door op fraaie wijze de 2-1 te scoren. In de tweede helft kreeg SC Helmondia enkele goede mogelijkheden om de derde treffer te scoren maar het faalde in de afronding. Een kwartier voor tijd werd Tom Hertogs in het strafschopgebied gevloerd, de toegekende strafschop werd feilloos benut door Kadir Budaklier die daarmee de eindstand bepaalde op 3-1.

  1. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

    Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

    Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.