Volledig scherm
Ruud Leenen wijst naar Jermias Carlos David die drie keer wist te scoren. © Frank Kerbusch

NWC overklast Liessel in topper

DERDE KLASSE CNWC was in de topper een maatje te groot voor directe concurrent Liessel en gaat fier aan kop. Helmondia won met 3-1 van SV Laar.

NWC - Liessel 4-1.
NWC boekte een eenvoudige overwinning op Liessel en gaat fier aan kop in de 3e klasse C. Vanaf minuut één waren de Astenaren de betere ploeg. Binnen een kwartier kwam NWC op voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap werd ingekopt door Chesron Geuns. Na ruim twintig minuten kwam Liessel bijna langszij maar het schot van Roy Vedder spatte uiteen op de paal. Nog voor de rust liep NWC uit naar 3-0 door twee treffers van Jeremias Carlos David. Na de thee was er niet zoveel meer te beleven. Een kwartier voor tijd deed Luuk Engels nog wat terug voor Liessel maar het slotakkoord was voor Carlos David die daarmee zijn hattrick voltooide.

SC Helmondia - SV Laar 3-1.
Een fel startend Helmondia kwam op het kwartier op voorsprong dankzij Merlin Masikini. Nog voor het half uur scoorde Tom Hertogs uit een scrimmage de 2-0. Helmondia was veel sterker en kreeg in de eerste helft enkele grote mogelijkheden. Net na rust scoorde Amos Letwory de terechte 3-0. Daarna zakte de dadendrang van de ploeg van Juan Bonilla een beetje en scoorde Laar de eretreffer. In de laatste twintig minuten kreeg Helmondia via Kadir Budaklier en Letwory nog enkele goede kansen maar gescoord werd er niet meer.

 1. Bij Gemert is het ‘alle ballen op Thijs en Ralf’: spitsenduo scoorde samen al 38 keer
  VIDEO

  Bij Gemert is het ‘alle ballen op Thijs en Ralf’: spitsenduo scoorde samen al 38 keer

  Spelers die voor hun club ‘goud waard zijn’, ‘sleutelfiguren in de selectie’, ‘onmisbare krachten’: dit soort termen vliegen je vaak om de oren als het gaat over de belangrijke mannen bij een voetbalclub. Het is echter de vraag of er superlatieven genoeg zijn om te beschrijven hoe cruciaal de rol van Thijs van Pol en Ralf Kemper bij Gemert is dit seizoen. Het spitsenduo scoorde samen maar liefst 38 keer.
 2. Gemert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorersklassement

  Ge­mert-spits Thijs van Pol op eenzame hoogte in topscorers­klas­se­ment

  Thijs van Pol voert het ED-topscorersklassement aan. De spits van hoofdklasser Gemert staat na zijn twee doelpunten van afgelopen zondag op 24 treffers alweer dit seizoen. In de hoofdklasse wordt hij op gepaste afstand gevolgd door ploeggenoot Ralf Kemper (24). Verder gooien ook Steven van Dijke (vijfdeklasser Ollandia), Erwin Isbouts (derdeklasser Valkenswaard) en Toon van Lierop (vijfdeklasser SPV) hoge ogen.