Volledig scherm
Ruud Leenen wijst naar Jermias Carlos David die drie keer wist te scoren. © Frank Kerbusch

NWC overklast Liessel in topper

DERDE KLASSE CNWC was in de topper een maatje te groot voor directe concurrent Liessel en gaat fier aan kop. Helmondia won met 3-1 van SV Laar.

NWC - Liessel 4-1.
NWC boekte een eenvoudige overwinning op Liessel en gaat fier aan kop in de 3e klasse C. Vanaf minuut één waren de Astenaren de betere ploeg. Binnen een kwartier kwam NWC op voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap werd ingekopt door Chesron Geuns. Na ruim twintig minuten kwam Liessel bijna langszij maar het schot van Roy Vedder spatte uiteen op de paal. Nog voor de rust liep NWC uit naar 3-0 door twee treffers van Jeremias Carlos David. Na de thee was er niet zoveel meer te beleven. Een kwartier voor tijd deed Luuk Engels nog wat terug voor Liessel maar het slotakkoord was voor Carlos David die daarmee zijn hattrick voltooide.

SC Helmondia - SV Laar 3-1.
Een fel startend Helmondia kwam op het kwartier op voorsprong dankzij Merlin Masikini. Nog voor het half uur scoorde Tom Hertogs uit een scrimmage de 2-0. Helmondia was veel sterker en kreeg in de eerste helft enkele grote mogelijkheden. Net na rust scoorde Amos Letwory de terechte 3-0. Daarna zakte de dadendrang van de ploeg van Juan Bonilla een beetje en scoorde Laar de eretreffer. In de laatste twintig minuten kreeg Helmondia via Kadir Budaklier en Letwory nog enkele goede kansen maar gescoord werd er niet meer.