Volledig scherm
Verdedigers van Prinses Irene proberen tevergeefs nog een doelpunt te voorkomen. Job van Gestel heeft de 1-1 gemaakt voor Oirschot Vooruit. © Orange Pictures

Oirschot Vooruit pakt weer punt met tien man

EERSTE KLASSE CVoor de tweede week op rij boog Oirschot Vooruit met tien man een 0-1 achterstand om in een 1-1 gelijkspel. Dit keer lukte dat thuis tegen Prinses Irene.

Oirschot Vooruit - Prinses Irene 1-1.
Vrijdag verongelukte clubicoon Henk Berben van Oirschot Vooruit op 75-jarige leeftijd. Hij bracht een groot deel van zijn leven op sportpark Moorland door, als speler en vlagger van het eerste elftal, als jeugdtrainer/leider en als terreinbeheerder. De thuisploeg speelde met rouwbanden en voor de aftrap was er een minuut stilte. Daan Hagemaier verscheen al snel in kansrijke positie voor Oirschot Vooruit, maar doelman Stef van Venrooij bracht redding. In de zevende minuut leek het een slechte middag te worden voor de gastheren. Bij een doelpoging van Prinses Irene na een hoekschop bracht middenvelder Max van Kollenburg op de lijn redding, maar gebruikte daarbij in een reflex zijn armen. Scheidsrechter Bezemer trok rood en legde de bal op de stip. Wibe van Rooij verzilverde de strafschop, 0-1. Even later was Job van Gestel dicht bij de gelijkmaker toen hij de bal na een corner van Fons Meeuwis net over de lat werkte. Maar daarna kwam Oirschot Vooruit een paar keer goed weg. Tim van den Brand miste een vrije kopkans voor Prinses Irene en doelman Menno Kuulkers redde knap op een inzet van Rolf van den Boogaart. Oirschot Vooruit mocht zo hoop blijven houden en tien minuten voor tijd viel de 1-1. Na een hoekschop van Joris Swaanen kopte Job van Gestel de bal binnen. Fons Meeuwis was even later zelfs nog dicht bij de winnende goal voor Oirschot Vooruit, keeper Van Venrooij keerde het schot. 

Woezik - Brabantia 3-2. 
De eerste aanval was raak voor Woezik. De gasten waren absoluut niet de mindere en in de zeventiende minuut viel dan ook de gelijkmaker via middenvelder Ryley de Jong. Tot tweemaal toe verzuimde Joshua Tan daarna Brabantia op voorsprong te zetten en de grootste kans voor Florian Ross trof ook geen doel. Aan de andere kant viel de goal wel (2-1) en in de tweede helft stopte Brabantia-doelman Vincent Staals een penalty, maar was de rebound de goalie te machtig. Met nog acht minuten te spelen zorgde Rai Maxwell voor 3-2, maar een punt zat er niet meer in voor Brabantia.

TOP - Best Vooruit 0-0. Best Vooruit slaagde er in een punt mee te nemen bij nummer twee TOP. De bezoekers raakten in de tiende minuut de lat, maar zag TOP daarna sterk opkomen. Er werd een goal van de thuisploeg afgekeurd vanwege buitenspel, waardoor er gerust werd met 0-0. Na de pauze toonde Best Vooruit de werklust die nodig was om overeind te blijven. De gasten appelleerden nog voor een strafschop na een actie van invaller Robin Buiks, maar het bleef bij een doelpuntloos gelijkspel.

HVCH - Rhode 2-0. 
Rhode moest de punten aan de rode lantaarndrager laten. Dat had het vooral aan zichzelf te wijten. Er werd slecht aan de wedstrijd begonnen en al in de achtste minuut kon HVCH een verkeerde pass oppikken en binnen schieten. Na rust ging het wat beter bij Rhode, niet zozeer het voetbal, maar meer de werklust. Vlak voor tijd leek de gelijkmaker in de lucht te hangen, er kwamen vier goede kansen, twee uit voorzetten van links, een uit een corner, en vervolgens kon de doelman nog net de bal tegenhouden toen Simon van de Wetering op weg leek naar de gelijkmaker. Vervolgens werd zijn uittrap opgepikt en uit de counter werd de wedstrijd beslist, 2-0.