Archiefbeeld: Bram Rijnders dribbelt tijdens SPV - SVSH
Volledig scherm
Archiefbeeld: Bram Rijnders dribbelt tijdens SPV - SVSH © FotoMeulenhof/Rene Manders

Olympia Boys haalt punt tegen koploper; SPV en SVSH spelen gelijk

VIJFDE KLASSE D (ZUID II)Olympia Boys verraste vandaag door een punt te halen bij koploper Belfeldia. SVSH en SPV speelden hun wedstrijden allebei gelijk.

Sporting S.T. – SVSH 1-1.

“We hebben onze kansen vakkundig om zeep geholpen”, liet trainer Niels Roijakkers weten. In de eerste helft gebeurde er weinig en was het spel slecht. Een kwartier na rust was het Sporting S.T. die de score opende, maar daar konden ze niet la te lang van genieten. Een minuut later scoorde Rick van Tulden de gelijkmaker. De wedstrijd werd toen wat fysieker, maar doelpunten vielen er niet meer. De eindstand is 1-1.

Kwiek Venlo – SPV 2-2.

SPV bleef steken op een gelijkspel in Venlo. Na een kwartier spelen zette Bram Rijnders de ploeg uit Vlierden op voorsprong, waarna de ploeg het veldspel domineerde. Dat leidde tot kansen, maar niet tot doelpunten. Vlak voor rust kwam Kwiek op gelijke hoogte en kort daarna zelfs bijna op voorsprong, maar die bal werd van de lijn gehaald. Kort na rust was het Kwiek dat de leiding nam, maar Loek van Deurzen scoorde daarna snel weer gelijk. Trainer Marty Heymans is tevreden met de uitslag: “Als we het voor rust niet afmaken, mogen we blij zijn met een punt.” Eindstand 2-2.

Belfeldia – Olympia Boys 1-1.

Olympia Boys heeft een punt meegenomen bij de koploper. Door een doelpunt van Rick Gooren kwam de ploeg van Maikel van de Rijt in de eerste helft op voorsprong. De kansen bleven toen komen, maar helaas werd er niet gescoord. Wel werd de paal geraakt. In de tweede helft zette Belfeldia enorme druk en de gelijkmaker volgde al snel. De rest van de wedstrijd werd er vooral gevochten op het middenveld, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt. Het eindigt met 1-1 in Ommel.