Volledig scherm
ONDO aanvaller Bart Loomans was vandaag belangrijk in de met 2-1 gewonnen wedstrijd. © Ton van de Meulenhof

ONDO wint met moeite van RKESV

VIERDE KLASSE EKoploper ONDO won met de nodige moeite haar thuiswedstrijd tegen RKESV, het heeft inmiddels een straatlengte voorsprong op de concurrentie maar ook enkele wedstrijden meer gespeeld.

ONDO – RKESV 2-1.
Koploper ONDO heeft de thuiswedstrijd tegen RKESV met de nodige moeite gewonnen. De ploeg van Mark Lommen begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase via Thijs Haazen en Bart Loomans twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar beiden faalden in de afronding. Na iets meer dan tien minuten was het toch raak voor ONDO: een voorzet van Bart Loomans werd door een verdediger van RKESV in eigen doel gewerkt. Na iets meer dan een half uur werd de voorsprong verdubbeld toen Willem Slaats na een aanval over meerdere schijven raak wist te koppen. Pal voor rust was het Luuk van de Boer die met twee goede reddingen ervoor zorgde dat ONDO met een 2-0 ruststand aan de thee ging. In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg maar het kon de wedstrijd niet op slot gooien. De bezoekers uit Ell kwamen op het uur terug in de wedstrijd: 2-1. In een spannende slotfase wankelde ONDO maar wist het uiteindelijk toch de winst over de streep te trekken.

DESM- DOSL 1-2.
Op het kunstgras van DESM boekte DOSL een zwaar bevochte zege, 1-2. Halverwege de eerste helft kreeg Jeffrey van Dijk de eerste kans van de wedstrijd. De DOSL-aanvaller schoot de bal voorlangs. Een minuut later stonden de bezoekers op voorsprong. Na een hakje van Jeffrey van Dijk was het Ruben van Meijl die van dichtbij hard binnenschoot 0–1. Tien minuten later was de stand na een rake kopbal van dichtbij weer in evenwicht, 1-1. Net voor het rustsignaal kreeg DOSL een ideale kans op 1-2. Vrij voor de goal schoot Rick van Hooff de bal op de paal, in de rebound word zijn schot geblokt. Dertien minuten na rust had DOSL de kans om op voorsprong te komen. Na een handsbal ging de bal op de stip. Ralph Geelen schoot de bal hard op de lat. Vlak voor het einde kwam DOSL toch nog op voorsprong toen Rubin van Meijl een corner binnen kopte; 1–2.