Archieffoto SV Deurne - Venlosche Boys
Volledig scherm
Archieffoto SV Deurne - Venlosche Boys © © Orange Pictures / Johann van de Kerkhof

Ongeloof bij Deurne na gelijkspel tegen negen man: ‘Hoe dit kan? Dat is een goede vraag’

EERSTE KLASSE D3-1 stond Deurne voor. Tegenstander Chevremont kreeg twee keer rood, maar wist met negen man toch nog terug te komen tot 3-3. Bij Deurne kunnen de spelers het zelf nauwelijks geloven.

Deurne - Chevremont 3-3.

,,Hoe dit kan? Dat is een goede vraag”, zei Thijs Matheij van Deurne na afloop. ,,Het is in ieder geval niet best. Echt ongelooflijk.” Bij rust stond Deurne met 2-1 voor, nadat het een 0-1 achterstand had omgebogen door goals van Dennis Groen en Luc Veneman. Na een uur spelen kreeg Chevremont een rode kaart, Deurne een penalty en zorgde Groen vanaf de stip voor 3-1. ,,Daarna kregen we zelf nog kansen, maar de bal viel er voor ons niet in.” Chevremont, dat uit een strafschop op 3-2 kwam, zag nog een speler met rood vertrekken na een slaande beweging. Met slechts negen man slaagden de gasten er toch in de 3-3 te forceren. ,,Het is zwaar balen. We hebben hier gewoon twee punten verloren.”

Geldrop - Wilhelmina’09 1-1.

Het ongeslagen Geldrop kwam al in de eerste minuut op voorsprong, toen een voorzet van Gideon Pieschel prooi was voor spits Ron Jansen, 1-0. Diezelfde Jansen kreeg in het verloop van de eerste helft een gele kaart voor commentaar op de leiding en in de 35ste minuut trok de scheidsrechter opnieuw geel na een overtreding. ,,Een belachelijke beslissing”, vindt Joep van Vroenhoven, die echter zag dat Geldrop met tien man ook goed standhield. De thuisploeg gaf weinig weg, maar na een tegenstoot in de 65ste minuut stond het toch plots 1-1. Van Vroenhoven: ,,Wij kregen daarna nog de grootste kans, maar helaas. Als je het met tien man een uur volhoudt, dan ben je blij dat je überhaupt een punt pakt. De trainer, Pierre van den Eeden, was ook trots op ons. Aan de andere kant: als die rode kaart niet valt, win je ‘m.”

BSV Limburgia - ZSV 0-3.

Op een spekglad kunstgrasveld was het ZSV dat met de punten aan de haal ging. Niek van den Berg zorgde voor de 1-0 ruststand, door na een hakballetje van Thijs Meulendijks raak te schieten. Na zeventig minuten werd de score verdubbeld. Remco van den Akker werd neergehaald en ZSV kreeg een penalty toegekend. Maarten Kuunders ging achter de bal staan en faalde niet, 0-2. In de 83ste minuut bepaalde Joep Claassen uit een vrije trap de eindstand op 0-3.

Heeze - Venlosche Boys 0-3.

De eerste nederlaag van het seizoen voor Heeze, dat in de slotfase van de eerste helft de 0-1 moest incasseren. De eerste grote kans was voor de thuisploeg, maar Tom Derkx miste en daarna stond Heeze veelal onder druk. Na de thee had de ploeg van trainer Ronald Tielemans meer de controle, maar na een uur leidde een persoonlijke fout achterin de 0-2 in. ,,Dan is de wedstrijd eigenlijk gespeeld”, aldus Tielemans, die Venlosche Boys in het restant van de wedstrijd uit zag lopen naar 0-3. ,,Een terechte nederlaag. We moeten voorkomen dat we opbouwend en aanvallend zo door de mand vallen als vandaag tegen Venlosche Boys. Het moet beter en zal ook beter gaan.”