Volledig scherm
Fiducia uit de Rips teambespreking in het kleedlokaal voorafgaand aan de wedstrijd © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Ongelukkige botsing zorgt voor grimmige sfeer bij Keldonk - Fiducia

Vijfde klasse EEen ongelukkige botsing tussen doelman en spits bij Keldonk - Fiducia zorgde ervoor dat de wedstrijd omsloeg in een grimmig potje. Nieuw Woensel rolt VCO met 6-0 op.

Nieuw Woensel – VCO 6-0.
Nieuw Woensel had een makkelijke middag tegen Vco uit ’t Oventje. Toen de spelers aan de thee zaten, hadden ze al een 4-0 voorsprong op het scorebord gezet. Jens van Mil en en Jesse Kawarmala scoorde allebei twee keer. Na de rust prikte de mannen van trainer Marcel van de Kamp er nog rustig twee bij. Jordi Verhagen en Furkan Durmaz bepaalden de eindstand op 6-0.

Keldonk – Fiducia 4-3.
,,We hebben vandaag echt van onszelf verloren”, aldus Fiducia-coach René van Schijndel. ,,Maar ook een beetje van alle randzaken.” Lange tijd leek er toch niks aan de hand voor Fiducia. Eerst kwam de ploeg uit De Rips nog met 1-0 achter, maar na een ongeveer een uur spelen had Merijn Verheggen de bezoekers met een hattrick op 1-3 gezet. Daarna barste het los. ,,Onze keeper kwam ongelukkig in botsing met hun spits. Ze moesten er allebei geblesseerd vanaf. De wedstrijd werd ontsierd door een akelige botsing tussen de keeper van Fiducia en de spits van Keldonk. De aanvaller brak hierbij zijn kaak en raakte enkele tanden kwijt, de doelman brak zijn enkel. Keldonk vond dat ze een penalty hadden verdiend, maar de scheids gaf een scheidsrechtersbal. Daarna werd de sfeer grimmig”, aldus Van Schijndel. ,,De scheidsrechtersbal werd niet netjes teruggegeven, maar op doel geschoten.” Fiducia kreeg nog kansen op de 1-4, maar die viel niet. ,,Er werd ons nog een penalty voor zuiver hands ontnomen en bij Keldonk kregen ze wel heel makkelijk vrije trappen.” Uit één van die vrije trappen werd nog gescoord door Keldonk: 2-3. In de slotfase scoorde de thuisploeg nog tweemaal en bleef Fiducia zonder punten achter: 4-3.

Nederwetten – Elsendorp 0-4.
Elsendorp liet vooral in het begin goed voetbal zien tegen Nederwetten. Na tien minuten zette Leadro Ribeiro de bezoekers al op een 0-1 voorsprong. ,,Daarna bleven we ze maar vastzetten en daar wist Nederwetten zich geen raad mee”, volgens Elsendorp-trainer Marcel Verberkt. Dat leverde na negentien minuten de 0-2 op door Bruno Ribeiro. In de tweede helft liet Elsendorp Nederwetten te lang in leven. ,,We scoorden de 0-3 niet en daarom kwamen we nog even in de problemen.” Na 72 minuten waren de zorgen voorbij door het twee doelpunt van Leandro Ribeiro: 0-3. Het slotakkoord was voor Sylvan Kuipers die koud in het veld de 0-4 op zijn naam zette.

MVC – Ollandia afgelast.