Volledig scherm
Spits Jelle Schijvenaars scoorde een hattrick voor UNA. © Kees Martens

Ontketende Schijvenaars neemt UNA bij de hand

Met drie treffers wees Jelle Schijvenaars zijn ploeg UNA de weg bij Quick’20, 0-4. Zijn seizoentotaal na twee wedstrijden staat nu al op vijf doelpunten. 

Afgaande op het torinstinct van de spits in voorgaande jaren kan de Coen Dillen-index van stal. De PSV-spits scoorde in het seizoen 1956-1967 43 keer in 34 duels. Nog altijd een record in het Nederlands betaalde voetbal.

Cruciale rust

Anders dan de royale winst deed vermoeden, ging het aan Zeelsterse zijde regelmatig moeizaam. Zeker in het eerste uur was het lang niet altijd overtuigend tegen de ploeg die zich vorig seizoen via de nacompetitie redde en nu na drie duels nog altijd op nul punten staat.

Cruciaal waren voor de Zeelsternaren twee momenten vlak voor - en meteen na de pauze. Toen stond UNA al op een schier veilige 0-2 voorsprong. Halverwege de eerste helft schoot Schijvenaars eerst van twintig meter de 0-1 binnen en in dezelfde minuut maakte de lange aanvaller vanaf de penaltystip 0-2.

In de 41ste minuut kwam UNA voor de eerste keer goed weg. Een daverende knal van Quick’20-middenvelder Frank Eulderink vloog via de onderkant van de lat weer het veld in. Meteen na rust stopte UNA-keeper Yannick Derix een strafschop van Jeroen Visscher. Toen Schijvenaars in de 64ste minuut van dichtbij raak kopte (0-3) was het gedaan met de thuisploeg. Nick Tielemans kreeg een kwartier voor tijd de 0-4 op een presenteerblaadje nadat een te zachte terugspeelbal ineens voor zijn voeten lag. Arbiter Tunnissen bespaarde Quick’20 verder onheil door geen seconde extra tijd bij te tellen.

  1. Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wodan-speler, HVV pakt periodetitel
    AMATEURVOETBAL

    Overzicht | Sparta'25 - Wodan in slotfase stilgelegd door zware blessure bij Wo­dan-spe­ler, HVV pakt periodeti­tel

    Ook op Tweede Paasdag wordt er weer volop gevoetbald op de amateurvelden. In de derde klasse D (Zuid 1) heeft Dommelen de degradatiekraker met 3-1 gewonnen van Spoordonkse Boys. Het duel tussen Sparta'25 en Wodan werd twee minuten voor tijd stilgelegd omdat Wodan-speler Tom van de Pol een zware blessure opliep. RKVVO gaat op eigen veld met 1-8 de boot in tegen Hilvaria.