Volledig scherm
Een moment uit het competitieduel Oranje Zwart - Ysselsteyn van afgelopen seizoen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Oranje Zwart betaalt niet op tijd: KNVB neemt club niet op in competitie-indeling

Voetbalclub Oranje Zwart uit Helmond is door de KNVB niet ingedeeld in de competities voor het seizoen 2018-2019 omdat de club financiële achterstanden heeft bij onder meer de voetbalbond.

Vrijdagmorgen werden de competitie-indelingen voor het nieuwe voetbalseizoen bekendgemaakt en Oranje Zwart was daarbij een opvallende afwezige. Normaliter zou de derdeklasser in 3C worden ingedeeld bij onder meer stadsgenoot Helmondia, NWC en Liessel. De KNVB laat weten dat Oranje Zwart 'op basis van financiële achterstanden aan onder meer de KNVB niet is ingedeeld. De club heeft tot 1 augustus de tijd om de zaken op orde te krijgen.' 

Mocht de club voor die tijd voldoen aan de financiële verplichtingen, dan zal Oranje Zwart waarschijnlijk in 3C worden ingedeeld, omdat die competitie nu als enige uit dertien teams bestaat, alle andere uit veertien. 

Onderdak

Oranje Zwart speelt zijn thuiswedstrijden vanaf komend seizoen niet meer op het eigen sportpark. Vanwege de omvorming van sportpark De Braak naar de nieuwe sportcampus, moest de club een andere plek zoeken, Deze werd gevonden bij HVV Helmond waar normaal gesproken het eerste elftal en het jeugdteam gaan voetballen. Het derde elftal was niet welkom, vanwege de niet al te beste reputatie, liet HVV Helmond eerder weten. Dat team heeft nu onderdak gevonden bij RKPVV.