Volledig scherm
Harrie Gommans in zijn tijd als speler bij De Graafschap. © theo kock

Oud-prof Harrie Gommans nieuwe hoofdtrainer UNA

TRAINERSCARROUSELDe 36-jarige Harrie Gommans is vanaf 1 januari de nieuwe hoofdtrainer bij UNA. Als de samenwerking bevalt, zal het verblijf van de Limburgse oud-profvoetballer na dit seizoen een vervolg krijgen. 

Bij UNA stapte op 12 november trainer Ger Demin op wegens gebrek aan chemie binnen de technische staf, waarna assistent-coach Marc Höcher de honneurs waarnam. Hij heeft tot de winterstop dispensatie gekregen van de KNVB om het hoofdtrainerschap bij UNA te vervullen en verzorgt zondag 15 december ook nog de coaching in de laatste competitiewedstrijd van 2019 thuis tegen Dongen.

De uit Buggenum afkomstige Gommans was vorig seizoen assistent-coach bij EVV Echt in de derde divisie. Als profvoetballer kwam hij tussen 2000 en 2013 uit voor Fortuna Sittard, Westerlo, Excelsior, MVV, Vitesse, Roda JC, Roeselare, Waasland-Beveren en De Graafschap. Daarna speelde Gommans  nog bij Spouwen-Mopertingen, Stormvogels'28 en derdeklasser MMC Weert, waar hij in de periode 2015-2017 trainer-speler was. Als trainer was hij ook actief in de jeugdopleiding van Fortuna Sittard.

Gommans vormt vanaf 1 januari samen met Marc Höcher en Wim Ribbens de technische staf van UNA.